Co přinese týmu energetický Pastrňák? ‚Když se na trénincích smějeme, hrajeme nejlépe,‘ věří

Českému hokejovému týmu dorazila na světový šampionát největší posila – David Pastrňák. V Tampere zvládl hvězdný útočník jeden trénink hned po příletu a ve čtvrtek už nastoupí do zápasu proti Lotyšsku. „Jsem hodně energetický kluk, budu se snažit přenést energii i do kabiny,“ vysvětlil Radiožurnálu Pastrňák.

Tento článek je více než rok starý.

Tampere (Finsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák po příjezdu ze zámoří

David Pastrňák po příjezdu ze zámoří | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Věřím, že dodá týmu potřebnou energii, a myslím, že přichází v ten nejlepší čas. Víme, co má Pastrňák za sebou v jednom útoku s Krejčím. Jeho příjezd samozřejmě znamená změny. Chceme, aby tihle dva hráli spolu,“ řekl Radiožurnálu trenér Kari Jalonen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co může posila z NHL David Pastrňák přinést českému týmu na mistrovství světa

S příchodem Davida Pastrňáka ale neposílí český celek jen útok. Navíc získá větší respekt soupeřů, a tak se evidentně zlepší nálada v kabině i při trénincích.

„Jsem hodně energetický kluk, budu se snažit přenést energii i do kabiny. Vždycky, když si to užíváte a je legrace, smějete se na trénincích, tak hrajete nejlíp,“ je přesvědčený vyhlášený smíšek David Pastrňák.

Hokejová tipovačka: dvě třetiny čtenářů věří, že Češi přivezou z mistrovství světa medaili

Číst článek

V tom jediném se s Davidem Krejčím liší. Zatím co Pastrňáka je plný led i kabina, Krejčí toho v šatně moc neřekne.

„Každý to má trochu jinak. Krejčí je spíš lídr na ledě, v šatně je trochu tišší. Nemůže být dvacet kluků jako já, to by pak bylo v šatně zoo,“ smál se hvězdný útočník Bostonu Bruins.

Nějakou zoo by ale český tým možná potřeboval, aby úplně vytěsnil z hlavy porážku od Rakouska.

„Ten zápas jsem neviděl, nemůžu hodnotit. Ale turnaj je příliš krátký na to, abychom se bavili o zápase s Rakouskem. Teď se musíme soustředit na další zápas a urvat důležitou výhru,“ dodal Pastrňák. 

Utkání Česko – Lotyšsko začne v 19.20. Celý zápas vám nabídnou stanice Radiožurnál a Radiožurnál Sport v přímém přenosu.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme