Finové ztrestali faulující Američany 4:1, trefovali se jen v přesilovkách. Tři body berou i Němci a Lotyši

Šlágr pondělního programu hokejového mistrovství světa patřil jednoznačně Finům, kteří přehráli Spojené státy 4:1. Využili až příliš agresivního pojetí Američanů, všechny trefy zaznamenali v přesilovkách. Společně s Kanadou vyhráli i třetí zápas a vedou své skupiny. V souběžně hraném utkání zvítězilo Německo, když těsně udolalo Francii 3:2. Ještě předtím nasbírali Lotyši první body, pokořili Norsko také 3:2.

Helsinky a Tampere Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finská radost při vítězství nad USA

Finská radost při vítězství nad USA | Foto: Maxim Thore | Zdroj: REUTERS/Bildbyran

Finové vedli už na konci 31. minuty 4:0. Tři body za gól a dvě nahrávky si připsal útočník Sakari Manninen. Nejdříve v 18. minutě asistoval v přesilové hře u úvodní gólu Mikael Granlunda, ve druhé části při vyloučení Austina Watsona na pět minut a do konce utkání skórovali Valtteri Filppula s Manninenem.

Slováci po vyrovnaném úvodu podlehli Kanadě 1:5, zámořskou jízdu nastartovaly dvě šťastné trefy

Číst článek

Potom se prosadil už při plném počtu hráčů na ledě Mikko Lehtonen. Jussimu Olkinuorovi sebral čisté konto 98 sekund před koncem Alex Galchenyuk.

Němci jsou se šesti body ze tří zápasů v tabulce třetí. Ve 46. minutě rozhodl útočník Leonhard Pföderl, který si v utkání připsal i asistenci. Dvěma přihrávkami pomohl Marc Michaelis. Francouzi na nedělní výhru nad Kazachstánem (2:1) nenavázali a mají tři body.

Ještě předtím souběžně s utkáním Slováků proti favorizované Kanadě sehrálo vyrovnaný duel Lotyšsko s Norskem.

Na prvním plném zisku bodů Lotyšů na mistrovství měl velkou zásluhu brankář Elvis Merzlikins z Columbusu, který si připsal 34 úspěšných zákroků. Klíčový náskok si vypracovali ve druhé třetině, v níž vstřelili dva góly a získali vedení 3:1.

Vítěznou branku si připsal vítkovický útočník Roberts Bukarts, jenž se trefil z levého kruhu do bližšího horní rohu branky Henrika Haukelanda. Seveřané už jen zkorigovali výsledek a mají ze tří zápasů na kontě jen dva body.

Sestřih utkání Lotyšsko - Norsko:

Výsledky pondělních zápasů MS v hokeji:

Finsko - USA 4:1 (1:0, 3:0, 0:1), Francie - Německo 2:3 (1:2, 1:0, 0:1), Lotyšsko - Norsko 3:2 (1:1, 2:0, 0:1), Slovensko - Kanada 1:5 (1:1, 0:2, 0:2).

ČTK, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme