‚Stříbro s cenou zlata‘ a hrdost na tým. Voráček, Hadamczik a další gratulují hokejistům k úspěchu

Čeští hokejisté prohráli v dramatické koncovce ve finále juniorského mistrovství světa v Halifaxu s Kanadou 2:3 v prodloužení, za své výkony na turnaji se však dočkali řady pochval a ocenění. Na sociálních sítích jim ještě v noci gratuloval například trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Jiří Hrdina, bývalý světový šampion v kategorii do 20 let Václav Nedorost, šéf hokejového svazu Alois Hadamczik nebo české hokejové reprezentantky.

Tento článek je více než rok starý.

Halifax (Kanada) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých hokejistů po výhře nad Kanadou

I přes počáteční zklamání je stříbrná medaile pro české hokejisty velkým úspěchem | Zdroj: Profimedia

„Tak nakonec je to stříbro, ale s cenou zlata... Tenhle tým udělal maximum a i když jsou teď kluci zklamaní, tak je to obrovský úspěch, který docení až časem,“ napsal Hrdina na twitter a pogratuloval hráčům, trenérům a všem, kteří se na zisku stříbrné medaile podíleli.

Stříbro, které bolí i hřeje. Čeští mladíci podlehli Kanadě 2:3 v prodloužení, medaili získali po 18 letech

Číst článek

Seniorský mistr světa z roku 2010 a jeden z nejlepších českých hokejistů současnosti Jakub Voráček již v průběhu utkání psal, že je pořádně nervózní. Po vítězném gólu Dylana Guenthera v sedmé minutě prodloužení pogratuloval Kanadě k zisku zlata, stejně jako českým hráčům.

„Skvělý turnaj pro Českou republiku. Spousta vzrušení, skvělé tempo, skvělá mentální síla,“ uvedl útočník Columbusu, jenž je momentálně ze zdravotních důvodů mimo hru. Voráček zároveň ocenil týmovou sílu českého výběru.

V zámoří sledoval finále i Ladislav Šmíd. Bývalý vynikající obránce žije po ukončení kariéry s rodinou v Kanadě. Již před finále avizoval, že i jeho děti budou v boji o zlato fandit Česku.

„Nejprve bych rád poblahopřál Kanadě ke ZLATU. Myslím, že medaile je v dobrých rukou a je zasloužená. Jsem hrdý na naše hráče a na to, jak reprezentovali na juniorském MS. Všem ukázali, že tvrdá týmová práce opravdu FUNGUJE,“ napsal na twitteru Šmíd, který vždy vynikal maximálním nasazením.

Podobně to viděl i útočník Jakub Lauko, který se nyní snaží stabilně prosadit do kádru Bostonu v NHL. „Velká škoda, ale myslím si, že i přes prohru musíme všichni smeknout klobouk, protože to, co kluci na ledě celej turnaj předváděli, bylo něco neskutečnýho. Zase jednou můžu být hrdej na to, že jsem Čech,“ napsal Lauko.

„Neskutečné výkony, zasloužená medaile. Obrovská gratulace,“ doplnil jej Václav Nedorost, který se podílel na triumfech českého týmu na juniorských MS v letech 2000 i 2001.

S hráči se shodl i prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik. Ten týmu poděkoval za „odvedený kus práce“ a upozornil na vyvolanou hokejovou euforii. „Stříbro je obrovský úspěch a za celý český hokej vám gratuluji. Jsme na vás hrdí,“ napsal Hadamczik na twitteru.

Mladí hokejisté navázali na velký úspěch, jehož před několika měsíci dosáhly jejich kolegyně, když na mistrovství světa v Dánsku získaly bronz. Řada reprezentantek na instagramu sdílela grafiku národního týmu oznamující zisk stříbra. „Pro mě jste zlatí chlapci,“ napsala například Tereza Vanišová.

nov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme