Slováci po vyrovnaném úvodu podlehli Kanadě 1:5, zámořskou jízdu nastartovaly dvě šťastné trefy

Hokejisté Slovenska podlehli ve třetím utkání na mistrovství světa obhájcům titulu z Kanady 1:5. S favoritem drželi krok první třetinu. Od druhého dějství, které otevřel využitou přesilovkou Pierre-Luc Dubois, se slovenská hra rozpadla.

Sledovali jsme online Helsinky (Finsko) (Aktualizováno: 18:01 16. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský talent Juraj Slafkovský

Slovenský talent Juraj Slafkovský | Foto: Just Pictures | Zdroj: Reuters

„Budeme je muset upracovat,“ nastínil plán před utkáním pro ČT Sport slovenský kapitán Tomáš Tatar. Plán, který solidně vycházel celou první třetinu nejenom herně. I výsledkově. Na šťastný gól nohou Adama Lowryho z 10. minuty odpověděl rychle přízemní střelou Samuel Takáč.

Kanadskou jízdu proti Slovensku jsme sledovali v online reportáži

Číst článek

Pak ovšem přerušil hru Rosandić krvavým zákrokem holí do obličeje Comtoise, šel ven na čtyři minuty. Slováky tak čekala na začátku prostředního dějství kritická fáze podobná té nedělní, jež rozhodla utkání Česka proti Švédsku.

První polovinu v oslabení přečkali, ve té druhé je ale znovu potopil nešťastný odraz. Pierre-Luc Dubois jen přihrával z levého kruhu, do trajektorie však zasáhl Slafkovský a od jeho čepele nabral kotouč obloukem směr brána, 1:2.

Od té doby zámořský vítr jen zrychloval. Proklouzával slovenskou obranou a narážel až do excelujícího Húsky. Obratný gólman New York Rangers předvedl ve 28. minutě sérii famózních zákroků.

Výzvu na brankářský souboj přijal na druhé straně Thompson, který pochytal slovenské pokusy vystrčeným betonem i tygřím skokem.

Kanadská jízda zrychlovala

Exhibici gólmanů přetnul svou druhou trefou ve 38. minutě Dubois. Byť na něj doléhali dva slovenští hráči a puk poslal mezi betony až v pádu.

Nehráli jsme jako tým. Měli jsme k tomu přistoupit jinak, reaguje na prohru se Švédskem obránce Šimek

Číst článek

Stejně jak skončila druhá třetina, začala ta třetí. Z velkého úhlu propadla nepříjemná táhlá střela Sillingera mezi tělem a pravou rukou Húsky. Kanada znovu odskočila, 4:1.

Kanonádu uzavřel deset minut před závěrečnou sirénou v úniku Morgan Geekie, po parádním pasu Cozense zakončil přesně k levé tyči, 5:1.

Od druhého gólu se rozdíl v herním projevu začal zvětšovat a zvětšovat. Kanada po vyrovnané úvodní části přidávala na intenzitě, outsideři nestíhali bruslařsky. 

Slovenský tým tak podlehl po Německu i favoritovi turnaje a v tabulce má stále tři body po úvodním triumfu nad Francií, ve středu ho čeká Švýcarsko. Kanaďané jsou naopak stoprocentní, dál vyzvou ve čtvrtek Kazachstán.

Sestřih utkání Slovensko - Kanada:

Výsledek zápasu skupiny A:

Slovensko - Kanada 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 13. Takáč (Nemec, Regenda) - 11. Lowry (Severson, J. Anderson), 27. Dubois (Cozens, N. Roy), 38. Dubois (Geekie, Graves), 42. Sillinger (Lowry, J. Anderson), 52. Geekie (Cozens, Holden). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Öhlund - Yletyinen (oba Švéd.), Seewald (Rak.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 3585.

Mistrovství světa (PLATNÉ K 16. 5. 2022)
Tým Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 3 3 0 0 0 16:5 9
2. Švýcarsko 2 2 0 0 0 11:2 6
3. Německo 3 2 0 0 1 8:8 6
4. Dánsko 2 1 0 0 1 9:7 3
5. Francie 3 1 0 0 2 6:8 3
6. Slovensko 3 1 0 0 2 6:9 3
7. Itálie 2 0 0 0 2 3:11 0
8. Kazachstán 2 0 0 0 2 2:11 0

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme