Poprvé od začátku, první vítězství. Gólman Will ocenil, že národní tým navázal na výkon proti Švédům

Hokejová reprezentace zvítězila na mistrovství světa potřetí za sebou. Češi potvrdili roi favorita a porazili 6:1 Velkou Británii. Poprvé chytal na světovém šampionátu od první minuty gólman Roman Will, se kterým po utkání mluvil reportér Radiožurnálu David Procházka.

Tento článek je více než rok starý.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Roman Will v utkání proti Velké Británii

Brankář Roman Will v utkání proti Velké Británii | Foto: VASILY FEDOSENKO | Zdroj: Reuters

Jak hodnotíte vítězství 6:1 nad Velkou Británií?
Pro nás velmi důležité utkání, hlavně abychom ukázali stejnou hru, jako jsme předvedli proti Švédům. Bojovali jsme, makali, bylo tam spoustu bloků. Takže pro nás důležité vítězství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér David Procházka vyzpovídal po výhře nad Velkou Británií gólmana českého týmu Romana Willa

S jakým předstihem jste věděl, že se dostanete proti Británii do brány?
Den před zápasem, ale jsem připravený pořád. Jsem tu od toho, abych Šimonovi pomáhal a byl stále připravený. Rozumím tomu, jaká je tady moje práce, a snažím se ji dělat.

Britové tu některé favority potrápili, vy jste zápas s nimi zvládli s přehledem.
Všichni víme, jak se tenhle turnaj zatím vyvíjí, je tu mnoho zajímavých výsledků. Doba už je asi jiná, už to nebude jako dřív, že byla povinnost vyhrávat se slabšími soupeři 10:0. Všichni bojují a hrají dobrý hokej. Jsem rád, že jsme to zvládli, nemůžeme si už dovolit další zaváhání.

Po úvodních nepovedených zápasech na turnaji jste říkal, že věříte v obrat a že šampionát dopadne úspěchem. Jste už na správně cestě?
Vždycky musíme věřit a bojovat, za každé situace. Jsem rád, že jsme se adaptovali a vzájemně si na sebe zvykli. A konečně hrajeme dobrý hokej.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme