‚Hrát na 15 nebo 20 procent nemá cenu.‘ Andrej Nestrašil na mistrovství končí

Útočník české hokejové reprezentace Andrej Nestrašil si na mistrovství světa už nezahraje. O konci 27letého hokejisty Nižněkamsku se rozhodlo po dnešním dopoledním rozbruslení.

Kodaň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gól? Andrej Nestrašil chvíli ani nevěděl, že proti Francii skóroval

Andrej Nestrašil na MS končí | Foto: TT News Agency/Anders Wiklund | Zdroj: Reuters

„Dneska jsem na ledě cítil, že kdybych nastoupil, bylo by to na 15 nebo 20 procent a to nemá cenu. Jsou tady další kluci, kteří mohou hrát na sto procent,“ řekl na Radiožurnálu zklamaný Andrej Nestrašil po rozbruslení před zápasem s Rakouskem.

Konec 27letého útočníka zavinil souboj v úvodu zápasu s Běloruskem. Hned ve třetí minutě si v souboji Alexandrem Kitarovem narazil rameno o mantinel.

„Bohužel není schopen hrát a skončí své působení na mistrovství světa. Je tam prokrvácení oblasti ramenního kloubu, které pochází z jednoho svalu, který je částečně porušený,“ vysvětlil Radiožurnálu lékař českého hokejové reprezentace Dušan Singer.

Ve čtyřech zápasech, do kterých útočník Nižněkamsku nastoupil, si připsal tři asistence. Na své první velké reprezentační akci ale končí předčasně.

„Bělorusko, Francie a Rakousko, to člověk nějak kousne, ale pak přijde čtvrtfinále a člověk by rád byl na ledě pro šestitýdenní přípravě, kdy jsme objížděli všechno možné,“ říká Andrej Nestrašil.

Už bez Nestrašila nastoupí česká hokejová reprezentace k poslednímu zápasu základní skupiny proti Rakousku. Zápas začíná ve 20.15, Radiožurnál ho odvysílá v přímém přenosu, server iROZHLAS.cz nabídne online přenos. 

fk, pka, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme