Finsko - Švýcarsko 2:3. Vítězové základní skupiny na turnaji končí

Hokejisté Finska, vítězové skupiny B, končí na mistrovství světa už ve čtvrtfinále. Naději na medaile ztratili během čtyř minut druhé třetiny zápasu se Švýcarskem, když inkasovali tři góly. Švýcaři se v semifinále utkají s Kanadou.

Herning (Aktualizováno: 22:31 17. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcaři dali Finsku během druhé třetiny tři góly

Švýcaři dali Finsku během druhé třetiny tři góly | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Finové se vítězství v základní skupině pasovali do role jedněch z hlavních favoritů turnaje, jenže nezvládli klíčový zápas, který odděluje úspěšné od neúspěšných. Po výhře 3:2 postupuje Švýcarsko.

ONLINE: Finsko - Švýcarsko 2:3

Číst článek

První třetinu měli modrobílí pod kontrolou, jenže z převahy vytěžili jediný gól. Na začátku osmé minuty našel Koivisto hůl Markuse Nutivaary, který ranou z pokleku otevřel skóre.

Jenže ve druhé třetině finská mašina selhala. Suomi nejdřív nevyužili přesilovku při vyloučení Meiera a pak přišly rovnou tři tresty. Ještě před polovinou zápasu vyrovnal Enzo Corvi dorážkou po průniku Kevina Fialy.

Po třech minutách už Švýcaři vedli. Vermin Joel projel do útočného pásma, nechal projet dva obránce a mezi kruhy vypálil. Brankáře Sateriho překonal střelou mezi betony. O půl minuty později odrazil finský gólman Moserovu střelu jen k Hofmannovi, který zvýšil už na 3:1.

Finsko se vzpamatovalo až ve třetí třetině. Mikko Rantanen 12 minut před koncem snížil a začal festival šancí. Jenže Aho, Jormakka ani Kappanen nevyrovnali. Švýcarsko postoupilo do semifinále proti Kanadě díky výhře 3:2.

Mistrovství světa v hokeji:
Čtvrtfinále (Herning):
Finsko - Švýcarsko 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Nutivaara (Koivisto, Rantanen), 49. Rantanen (Savinainen, Aho) - 30. Corvi (Fiala, Niederreiter), 33. Vermin (Meier), 34. Hofmann (Moser, Fora). Rozhodčí: Reneau (USA), Jeřábek - Lhotský (oba ČR), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 0:4. Využití: 1:0. Diváci: 5634.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme