Rusko - Kanada 4:5. Javorové listy po prodloužení vyřadily sbornou

Jeden z hlavních favoritů hokejového MS se nedostal ani mezi nejlepší čtyři. Hokejisté Kanady v souboji gigantů porazili Rusko 5:4 po prodloužení a čekají je vítězové zápasu mezi Finskem a Švýcarskem.

Kodaň (Aktualizováno: 18:42 17. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusko - Kanaad

Rusko - Kanaad | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: agentura Reuters

ONLINE: Rusko - Kanada 4:5 po prodloužení

Číst článek

Hokejisté Kanady třikrát v zápase vedli, Rusové ale dokázali vždy vyrovnat. Na pátý gól Ryana O'Reillyho v prodloužení ale zareagovat už nemohli. Kanadský útočník využil přesilovku za sekání Kaprizova a poslal Kanadu do semifinále.

Javorové listy se v nejlepší čtyřce utkají se Švýcary, kteří překvapivě porazili Finsko.

Třemi asistencemi se na výhře Kanady podílel hvězdný útočník Connor McDavid, na ruské straně se podobný kousek podařil obránci Nikitovi Zajcevovi. Kanada se v sobotním semifinále utká s vítězem duelu Finsko - Švýcarsko.

Sborná nasadila do utkání místo zkušenějšího Košečkina brankáře Šesťorkina a opora Petrohradu se musela předvést hned v úvodu, kdy zlikvidovala šanci O'Reillyho. Poté nebezpečně zakončoval Sošnikov, ale skóre se poprvé změnilo až v úvodní přesilové hře, kterou hrála Kanada. Prosadil se tvrdou ránou obránce Parayko.

Vladimír Martinec: Američané vyhráli šťastně, český tým má perspektivu

Číst článek

Zámořští hráči měli více ze hry, byli střelecky aktivnější, druhý gól však v první třetině nepřidali. Po přestávce se obraz hry otočil a rušno bylo zejména před Kuemperem. Rusové však šance využít nedokázali a sami podruhé inkasovali. Na trestné lavici byl opět Andronov a Kanada potrestala i jeho druhý faul. Šesťorkina prostřelil Nugent-Hopkins.

Až poté se dočkali i Rusové, kterým se podařilo vyrovnat a v obou případech gólu předcházela přihrávka zpoza branky. Nejprve snížil Michejev, poté se prosadil Barabanov.
Ve třetí části se Kanada opět dokázala dvakrát dostat do vedení, ale Rusko vždy srovnalo krok. O první vyrovnání se postaral Andronov, který tak částečně odčinil svá vyloučení.

V prodloužení ale putoval na trestnou lavici Kaprizov, který ve finále olympiády v nastaveném čase zajistil Rusku triumf nad Německem, a tentokrát z trestné lavice sledoval kanadskou radost. McDavid totiž připravil rozhodující branku pro O'Reillyho.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Čtvrtfinále (Kodaň):
Rusko - Kanada 4:5 v prodl. (0:1, 2:1, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Michejev (Anisimov, Zajcev), 38. Barabanov (Dadonov), 49. Andronov (Zajcev, Sošnikov), 55. Anisimov (Grigorenko, Zajcev) - 5. Parayko (McDavid, Eberle), 32. Nugent-Hopkins (McDavid, Parayko), 48. Turris (Schwartz), 53. Dubois (Jost), 65. O'Reilly (McDavid, Ekblad). Rozhodčí: Lemelin (Rak.), Rantala - Sormunen (oba Fin.), Oliver (USA). Vyloučení: 4:1. Využití: 0:3. Diváci: 9017.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme