Američané slaví na mistrovství světa bronzové medaile, v zápase o třetí místo porazili Kanadu 4:1

Američtí hokejisté slaví zisk bronzových medailí na mistrovství světa, když porazili Kanadu 4:1. O svém vítězství rozhodli ve třetí třetině, kdy se trefili celkem třikrát. Ve finále se utká od 20:15 Švédsko se Švýcarskem.

Kodaň (Aktualizováno: 18:05 20. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec třetí americké branky Anders Lee

Střelec třetí americké branky Anders Lee | Foto: Petr David Josek | Zdroj: ČTK

Ani jeden z celků si nedokázal v první třetině vytvořit trvalejší tlak. Oba si zahrály přesilové hry, ale ani z těch se nepodařilo žádnému z hokejistů skórovat.

Utkání jsme sledovali online

Největší šanci Američanů si připsal Neal Pionk, který se dostal do samostatného úniku a zakončoval kličkou do forhendu. Kanadský brankář Curtis McElhinney ale dal včas betony k sobě. Na druhé straně tak jasné šance Kanaďané neměli.

První trefu zápasu si připsal ve 27. minutě Chris Kreider při početní výhodě. Kanadští hokejisté nahodili puk do pásma, kde se zamotal pod nohy Conora McDavida a toho využil rozjetý Kreider, který zakončil nikým nehlídán.

Následně mohli díky dalším kanadským vyloučením američtí hokejisté navýšit svůj náskok, to se jim však nepodařilo. Naopak dvě minuty před odchodem do šaten vyrovnal po kanadském brejku ranou mezi betony Marc-Eduard Vlasic.

Na další trefu si museli diváci v kodaňské Royal Aréně počkat až do 53. minuty. McElhinney jenom vyrazil ránu od Patrica Kana a k dorážce se dostal Nick Bonino, který kličkou ještě v pádu dokázal zakončit.

Kanada se rozhodla tři minuty před koncem pro hru bez brakánře, která se ale vyplatila jen jejich soupeři. Nejdříve zvyšoval Anders Lee a po dalším kanadském odvolání brankáře upravil na konečných 4:1 Chris Kreider.

Od 20.45 je na programu finále, ve kterém se proti sobě postaví týmy Švédska a Švýcarska. Utkání bude vysílat živě Radiožurnal a iROZHLAS ho přinese v online reportáži.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme