Mistrovství bylo díky hráčům z NHL kvalitnější než olympiáda

Hokejové mistrovství světa skončilo a já musím říct, že mě moc bavilo. Díky hráčům z NHL mělo vyšší kvalitu než nedávná olympiáda.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Richter

Pavel Richter | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Hráli prakticky všichni, kteří se nedostali se svými týmy do čtvrtfinále Stanley Cupu, byli zdraví a mohli přijet. Třeba nakonec zlaté Švédsko - z hráčů NHL mělo složený skoro celý kádr.

Takže ano, mistrovství světa bylo daleko lépe obsazené než olympiáda. Znát to bylo i na našem týmu, který posílili David Pastrňák, David Krejčí nebo Tomáš Plekanec.

Právě na Švédech a na naší reprezentaci to bylo patrné asi nejvíc. My jsme rozhodně nehráli špatný hokej. Sice jsme po individuálních chybách prohráli ve čtvrtfinále s Amerikou, ale to k hokeji patří a jinak to byl parádní zápas.

Přitom jsme mohli být ještě silnější, kdyby přijel třeba i Jakub Voráček. Ale nemůžu vyčítat hráčům, když po náročné sezoně nepřijedou. Mají za sebou dvaaosmdesát zápasů v základní části NHL a někteří i další utkání v play-off. Nevíte, jak jsou na tom zdravotně, jestli jsou unavení nebo třeba jen chtějí být s dětmi.

Proto smekám před Tomášem Plekancem, že v jeho letech přijel a týmu pomohl. V obranné činnosti pořád patří k nejlepším, což dokazoval v Montrealu i teď po výměně v Torontu.

Vyšší kvalita turnaje se hodně projevila na Německu, které mělo hráčů z NHL jen pár. Přitom na olympiádě, kde hráči ze zámoří hrát nemohli, sahalo po zlatu...

Každopádně úroveň mistrovství jde neustále nahoru. Hodně tomu pomohli právě hráči z NHL. Jsem rád, že jich přijelo tolik.

Pavel Richter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme