Hokejisté Finska porazili Dánsko 3:1, opět skóroval talent Kakko

Hokejisté Finska porazili na mistrovství světa v Košicích Dánsko 3:1, připsali si třetí výhru na turnaji a posunuli se na druhé místo tabulky skupiny A. Gólem a asistencí se na výhře podílel osmnáctiletý útočník Kaapo Kakko. Dánsko zůstalo s pěti body páté.

Tento článek je více než rok starý.

Košice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V severském derby byli od počátku střelecky aktivnější Finové, bezbrankový stav se ale změnil až ve druhé třetině. A jako první se prosadili Dánové, ve 22. minutě otevřel skóre v přesilové hře na brankovišti opakovaně dorážející Morten Madsen.

O vyrovnání se postaral o čtyři minuty později po samostatné akci supertalent Kaapo Kakko, jenž si připsal již šestou branku na turnaji a vyrovnal se nejlepšímu střelci šampionátu Jevgeniji Dadonovovi z Ruska.

Pak hráči Suomi přečkali další oslabení a ve 35. minutě ukázal důraz na brankovišti Sakari Manninen, který dokonal obrat. Pod uklidňující třetí brankou byl opět podepsán Kakko, jehož střelu lehce tečoval Harri Pesonen.

Dánové, v jejichž sestavě již chyběl hvězdný útočník Lars Eller, který se odjel léčit domů, se pokusili zápas zdramatizovat v závěru, kdy při přesilovce odvolali brankáře. Gólmana Kevina Lankinena už ale nepřekonali.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina A (Košice):
Finsko - Dánsko 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Kakko (Lehtonen), 35. Manninen (Rajala, Lehtonen), 52. Pesonen (Kakko) - 22. Madsen (Nicklas Jensen, M. Lauridsen). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Gofman (Rus.) - Hancock (USA), Kaderli (Švýc.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 4812.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme