Čeští hokejisté jdou na obrozené Švédy. V bráně bude znovu Hrubec, chybět by neměl ani Vrána

Čeští reprezentanti budou na mistrovství světa v hokeji bojovat o udržení reálné šance na postup do čtvrtfinále. Pokud chtějí mít stále účast ve vyřazovacích bojích ve svých rukách, potřebují porazit ve čtvrtek večer Švédsko. V bráně se znovu objeví Šimon Hrubec a nastoupit by měl i Jakub Vrána, který měl zdravotní problémy.

Tento článek je více než rok starý.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář ŠImon Hrubec

Český brankář ŠImon Hrubec | Foto: VASILY FEDOSENKO | Zdroj: Reuters

Seveřané ve svém dosud posledním utkání na šampionátu rozdrtili Švýcarsko 7:0, české hokejisty ale tenhle výsledek nevyděsil.

Přehrát

00:00 / 00:00

České hokejisty čeká na MS klíčový duel se Švédskem. Více v příspěvku Petra Kadeřábka

„Spíš nás to překvapilo, ale to i výsledky v jiných zápasech. Snad se proti Švýcarům vystříleli,“ věří obránce Lukáš Klok.

Švédsko přitom mělo stejně špatný vstup do turnaje jako český celek. Zatímco Češi ale prohráli s papírově vyrovnanými celky, Švédové podlehli outsiderům z Norska a Běloruska.

O to překvapivější bylo vysoké vítězství na Švýcarskem. Jako by se jednomu z favoritů vrátila zázračně forma. Skutečnost je ale trochu jiná.

„Proti nám brankář Genoni nepustil žádný laciný gól, ale proti Švédům pustil ze čtyř střel tři góly, což je nakoplo. Každý zápas je zkrátka jiný. My se musíme vyvarovat chyb, které jsme dělali i třeba v zápasech s Ruskem a Běloruskem, je to jen o nás,“ vysvětluje asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Rok nehráli domácí soutěž, na mistrovství jsou bez trenéra. Přesto britští hokejisté nepřestávají udivovat

Číst článek

Jeho kolega Martin Straka dopoledne odtajnil, že se v bráně národního týmu znovu objeví jednička Šimon Hrubec. „Chytá Šimon a nastoupí dvacet bojovníků,“ řekl asistent trenéra Filipa Pešána v online rozhovoru s novináři.

V sestavě by neměl chybět ani Jakub Vrána, který měl problémy s poraněným ramenem. „Kuba jde do utkání. Dnes se cítil lépe, tak uvidíme, jak se bude jeho zdravotní stav vyvíjet v průběhu zápasu,“ uvedl Straka.

Postupová rovnice je jednoduchá - čtyři tříbodové výhry znamenají účast ve čtvrtfinále. Jakákoliv ztráta by se už nemusela podařit národnímu týmu dohnat.

„Všichni to víme, taky podle toho k tomu přistupujeme. Zápas musíme zvládnout, odehrát ho nejlépe, jak můžeme. Věřím, že máme výborný tým a dokážeme to,“ dodal Dominik Kubalík.

Utkání Švédsko - Česko můžete sledovat od 19.15 v online reportáži na serveru iROZHLAS.cz. Přímý přenos nabídne i Radiožurnál a stanice Radiožurnál Sport.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme