Kde jsou Sklenička s Moravčíkem? Obránci reprezentace zaspali, na letiště spěchali taxíkem

O nečekané zpestření odletu českých hokejistů z Francie, kde tým odehrál dva vítězné zápasy Euro Hockey Challenge, se postarali mladí obránci Michal Moravčík a David Sklenička. Plzeňští spoluhráči zaspali odjezd na letiště a zbytek výpravy museli dohánět po vlastní ose taxíkem.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink české hokejové reprezentace (archivní foto)

Trénink české hokejové reprezentace (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Na letišti už přijali s úsměvem bouřlivý potlesk kustodů na uvítanou, ale ještě chvíli předtím jim po probuzení příliš dobře po těle nebylo. "Cesta byla příjemná, měli jsme komunikativního taxikáře, takže dobrý," hlásil už s úsměvem a především velkou úlevou Moravčík.

Do reprezentace se tlačí nebývalý počet mladíků. 'Kdo jiný by měl dostat šanci?' ptá se Jandač

Číst článek

"Ne, vážně, nebylo to vůbec nic příjemného takhle po probuzení zjistit, že kluci jsou pryč a už odjeli, zatímco my jsme pořád na hotelu. Probudili jsme se asi o tři čtvrtě hodiny později, než jsme měli," přiznal Moravčík.

"Může za to Michal," hlásil s úsměvem Sklenička. "A já bych to svedl na chytrou elektroniku, protože nás dostatečně nevarovala a nebyla dost hlasitá. Těžko říct, jak se to stalo, ale budík jsme na telefonu měli nastavený oba a kupodivu to ani jednoho z nás nevzbudilo," popsal Moravčík.

Na dva spáče si přitom nikdo nevzpomněl ani v autobusu. "To ale nemůžeme na nikoho dalšího svádět, to je naše chyba. Jen doufáme, že už to není nějaká selekce pro nadcházející turnaj v Pardubicích," doplnil Sklenička.

"Prý jim nejdou budíky nebo co. Včera dobrý výkon, spali tvrdě a vyspali se," komentoval příhodu asistent trenéra Jaroslav Špaček, který má oba hráče na očích i v Plzni. "Budou mít pokutu a musí něco zaplatit, to se nedá nic dělat. Asi jim budu muset koupit takové ty kroužky, co mají děti ve školce, abych si je mohl vodit," dodal Špaček s úsměvem.

"Já ale myslím, že stejně tak by měli dostat pokutu jejich parťáci z obrany, kteří se o ně měli postarat," prohlásil Špaček. "Ale tím, že jsou navíc ještě z Plzně, tak jsem to všechno slíznul já," dodal.

"My jsme neodjeli bez nich schválně, ale nepočítali jsme to. Žádné volné sedačky v autobusu nebyly, tak jsme prostě vyrazili. Normálně jsme zjistili až na cestě a nikdo si toho nevšiml, že ti dva chybí. Šlo se pozdě spát po tom večerním utkání, tak byli všichni ještě rozespalí," tvrdil Špaček.

"Alespoň to neměli tak daleko a při neděli to ještě stihli projet dobře. Mají hned chlapci takovou školu a ono je to do života probere. Párkrát už se to samozřejmě stalo, ale třeba v NHL, tam byl daný odjezd a prostě se odjelo, na nikoho se nečekalo. Trenéři řekli 'jedeme' a pak ať se každý dopraví, jak chce. Takže někteří kluci i zůstali na letišti a na zápas neodletěli, to bylo horší," připomněl Špaček.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme