Kanaďané si poradili s Kazachstánem a živí naději na čtvrtfinále, Švédsko si spravilo chuť s Británií

Hokejisté Kanady zdolali na mistrovství světa v Rize Kazachstán 4:2 a po teprve druhé výhře z pěti zápasů pokračují ve stíhací jízdě za postupem do čtvrtfinále. Kazaši díky dvěma gólům Nikity Michajlise odpověděli na trefy Andrewa Mangiapaneho a Adama Henriqueho, ale v čase 47:40 rozhodl Cole Perfetti a tři sekundy před koncem při power play dovršil výsledek Connor Brown.

Tento článek je více než rok starý.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanada, která po prohrách s Lotyšskem (0:2), USA (1:5) a Německem (1:3) ve středu zdolala Norsko 4:2, se ujala vedení v 7. minutě při vyloučení Ševčenka.

Mistrovství bude i s fanoušky. Lotyšská vláda v omezených kapacitách otevře haly veřejnosti

Číst článek

Při obléhání Šutovovy branky se prosadil z dorážky Mangiapane. Na potvrzení svého druhého gólu v druhém utkání na turnaji si musel útočník Calgary počkat, protože rozhodčí na ledě odraz puku z vnitřku branky neviděli a změnu skóre uznali až podle videa.

Vzápětí mohl zvýšit Bernard-Docker, ale Šutov jeho vyloženou šanci zmařil. Na druhé straně se vyznamenal také Kuemper při šanci Samata Danijara. V 17. minutě mohl zvýšit po Ferrarově přihrávce Bunting, Šutov ale svůj tým opět podržel.

Po 61 sekundách druhé části Kanaďané už znovu skórovali, poté co Powerovu střel od modré čáry tečoval Henrique. Kazachstán následně přečkal oslabení při Svedbergově vyloučení a ve 25. minutě snížil. Přečíslení vyřešil individuálně střelou z levého kruhu na bližší tyč Michajlis.

Kazachstán potom nevyužil svou jedinou přesilovku v utkání, ale pak třikrát za sebou pykal. Kanada ale neuspěla a po 91 sekundách třetí třetiny střelou z pozice mezi kruhy vyrovnal opět Michajlis.

Šutov potom vychytal Danfortha, ale ve 48. minutě nestačil na střelu Perfettiho do levého horního rohu z pozice mezi kruhy. Kazaši ale drželi těsnou ztrátu a v závěru se snažili při tlaku vyrovnat. To se jim ale nepodařilo a Brown do prázdné branky upravil na konečných 4:2.

Mistrovství světa v hokeji v Rize:

Skupina B (Arena Riga):

Kazachstán - Kanada 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. N. Michajlis, 42. N. Michajlis (Valk, Savickij) - 7. Mangiapane (Henrique, Connor Brown), 22. Henrique (Power, Mangiapane), 48. Perfetti (Anderson-Dolan), 60. Connor Brown (Henrique). Rozhodčí: Romasko (Rus.), Sidorenko - Goljak (oba Běl.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. Bez diváků.

Skupina A (Olympijské sportovní centrum):

Švédsko - Velká Británie 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Sörensen (Olofsson, Tömmernes), 27. Pudas (Pilut, Wingerli), 33. M. Kempe (Sörensen), 53. M. Kempe (Sörensen) - 8. Kirk (D. Phillips). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Vikman – Nikulainen (oba Fin.), Zunde (Lot.). Vyloučení: 0:4. Využití: 1:0. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme