Pešán, Říha nebo Varaďa. Hokejový svaz rozhodne o trenérovi reprezentace 7. června

Na post hlavního trenéra hokejové reprezentace má svaz tři kandidáty. Mezi Filipem Pešánem, Milošem Říhou starším a Václavem Varaďou se rozhodne 7. června.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink české hokejové reprezentace (archivní foto)

Kdo povede českou hokejovou reprezentaci? Rozhodne se 7. června | Zdroj: ČTK

„Poté, co první dva kandidáti Martin Straka a Libor Zábranský z různých důvodů tuto nabídku neakceptovali, byli osloveni další tři v pořadí podle abecedy Filip Pešán, Miloš Říha a Venca Varaďa,“ řekl v Dánsku novinářům generální sekretář ČSLH Martin Urban.

Nového trenéra hokejové reprezentace bude volit výkonný výbor, který má první zasedání naplánováno na 7. června. Jakýkoliv návrh musí získat šest hlasů. „Můžeme čekat, že ten den se dočkáme s konečnou platností jména nového trenéra,“ řekl Urban.

Vedení českého hokeje nového trenéra hledá od oznámení současného kouče Josefa Jandače, že po mistrovství světa u týmu končí a odchází trénovat Magnitogorsk. Jako první dostal nabídku šéf mistrovské Komety Brno Libor Zábranský, ten ji ale odmítl.

„Vést národní tým je pro každého trenéra velká čest, pro mě osobně taky. Takže kdybych tu nabídku dostal, tak bych ji vzal,“ řekl Filip Pešán novinářům v pondělí na začátku letní přípravy libereckých Bílých Tygrů.

Miloš Říha starší zase komunikaci s vedením českého hokeje potvrdil serveru Seznam zprávy. „Můžu potvrdit, že nějaký kontakt už proběhl. Vzhledem k tomu, že jsou teď ale všichni na mistrovství světa, nemyslím si, že je to v tuto chvíli aktuální téma.“

Miloš Říha je v uvozovkách na řadě, má svůj věk. Druhá koncepce je dát k týmu někoho mladšího, který bude mít perspektivu. Všichni musí splňovat určitou kvalitu a pro nás je důležité, že všichni tři budou respektováni. Není jednoduché trénovat národní mužstvo pod tlakem," uvedl Urban a opět poukázal na to, že bude záležet na členech výkonného výboru.

fk, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme