Karty, křížovky i FIFA na herní konzoli. Hokejisté tráví volno různě, vedou ale společenské hry

Čeští hokejisté navštívili ve volném dni lotyšské letovisko Jurmala, kde si užili lázně i společnou večeři. Ve středu už absolvovali trénink a videoporadu. Ale proto, že je nečeká na světovém šampionátu zápas, mají i tak dostatek volného času. A každý ho využívá jinak.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté na šampionátu v Rize

Čeští hokejisté na šampionátu v Rize | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Čeští hokejisté mají na světovém šampionátu druhý volný den za sebou – tedy den bez zápasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co dělají čeští hokejisté na mistrovství světa, když mají volno

„Já bydlím s Lukášem Sedlákem na pokoji, takže často hrajeme FIFU nebo karty. Dnes půjdeme asi do města, má být pěkně, takže se snažíme čas nějak zabít. Nejvíce ho ale zabijeme asi u těch kartet,“ popisuje pro Radiožurnál Sport náplň volného času útočník Martin Kaut, který sice posbíral na turnaji zatím méně kanadských bodů než Lukáš Sedlák, ale při hře na konzoli zatím svého kamaráda z pokoje poráží.

„Zatím vedu 2:0 na série... ale ne, je to padesát na padesát,“ usmívá se Martin Kaut.

Stejně jako on si i zbytek národního týmu rád zajde na procházku po Rize, když se ale vrátí na pokoj, každý se snaží odreagovat se po svém. I když věnovat se svým tradičním koníčkům úplně všichni nemůžou.

„Já mám koníčky myslivost a rybaření a na tom jsem vyrostl, protože jsem kluk z vesnice, takže v lese a na rybách jsem vyrostl. Tady si akorát s Jirkou Černochem občas zaluštíme křížovky,“ vysvětluje Ondřej Beránek.

Křížovky a karty

S Jiřím Černochem nejsou v týmu jedinými křížovkářemi. Až do svého zranění luštil třeba i Filip Chytil. To Beránkův a černochův dlouholetý kamarád Jakub Flek na vyplňování tajenek moc není.

„Karty mastím s jinýma klukama. Kluci jsou spíš křížovkoví, když se cestuje, tak jedou spolu, a já jsem spíš herní typ. Karty hraju se Smejkym, s Chlápou a Míšou Špačkem,“ prozrazuje své spolukarbaníky Jiřího Smejkala, Filipa Chlapíka a Michaela Špačka a co že se na pokojích národního týmu nejvíce hraje?

„Prší hrajeme. Nebo Smejky přivezl nějaké karetní monopoly, tak jsem hráli to,“ vypráví Jakub Flek, čím si čeští hráči odreagovávají od hokeje. Ve čtvrtek už se ale začnou znovu soustředit na výkony na ledě.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme