Hokejisty čeká generálka na mistrovství světa. 'Doufám, že to budeme zase my,' říká Kubalík

Hokejová reprezentace zakončí Švédské hokejové hry, potažmo celou přípravu před světovým šampionátem nedělním duelem s Ruskem. Po dvou porážkách se Švédskem a Finskem se bude chtít český tým vrátit na vítěznou vlnu.

Stockholm Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík v zápase proti Finsku.

Dominik Kubalík v zápase proti Finsku. | Foto: Henrik Montgomery | Zdroj: AP

„Doufám, že budeme zase na puku a že to budeme zase my, jako jsme hráli v přípravě předtím. Doufám, že generálku zvládneme a že si trošku zvedneme sebevědomí,“ věří Dominik Kubalík.

Druhá porážka v řadě. Hokejová reprezentace dostala od Finska pět gólů

Číst článek

Švédské hry jsou výborným testem před šampionátem. Celky soupeřů jsou napěchovány hráči z NHL, ale právě z téhle konfrontace zatím český tým nevychází zrovna úspěšně.

„Ty týmy tu jsou v podstatě v tom složení, ve kterém budou na mistrovství, takže to je taková generálka. Budeme chtít naši hru zlepšit a hlavně hrát trochu disciplinovaněji,“ připomíná Martin Nečas největší nešvar českých hráčů na Švédských hrách a to častá vylučování.

Češi ani jednou zatím v zápase nevedli a herně na severské soupeře stačili jen v krátkých úsecích jednotlivých duelů. V neděli mají poslední šanci jak si napravit reputaci před mistrovstvím světa.

„Blíží se to a my se musíme hodně zlepšit. Nejde, abychom tam takhle hráli. Máme těžký start do turnaje, čtyři těžké zápasy hned na začátku. Musíme se zlepšovat, už v dalším zápase musíme podat daleko lepší výkon, abychom se před odjezdem na mistrovství cítili o trochu lépe,“ uvědomuje si útočník Michal Řepík.

Zápas s Ruskem začne ve 12.00 ve stockholmské hale Hovet. Mimochodem právě v téhle hale v roce 1969 porazili v památném utkání mistrovství světa Českoslovenští hokejisté ve slavném zápase tehdy zdánlivě neporazitelnou Sbornou 2:0. 

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme