K národnímu týmu se připojili další mladíci. 'Občas to vypadá jako reprezentace do dvaceti let,' říká Nečas

Hokejový talent Martin Nečas si poprvé zahraje za seniorskou reprezentaci a zabojovat chce i o účast na světovém šampionátu. Útočník mistrovské Komety vyléčil virózu a odcestoval za národním týmem do Švédska. Po poledni přistál ve Stockholmu a po obědě se hned zapojil do tréninku.

Stockholm Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká hokejová reprezentace na tréninku

Martin Nečas patřil v letošní sezoně k tahounům mistrovské Komety Brno. | Zdroj: ČTK

Mladík z mistrovské Komety vyléčil nachlazení a přicestoval do Švédska, aby zabojoval o místo v sestavě pro mistrovství světa.

„Určitě se na to těším, protože mistrovství je sen každého hráče už odmalička, když se na to člověk dívá v televizi, takže se budu snažit v týmu udržet a být tam pro mistrovství,“ říká Martin Nečas.

'Švédů byl plný led, byli jsme všude a nikde.' Čeští hokejisté poprvé v přípravě na MS prohráli

Číst článek

Společnost Nečasovi na cestě i na následném tréninku dělal další z nedávných marodů – Dmitrij Jaškin.

„Včera jsem se rozhodl, že pojedu. Cítil jsem se o hodně líp, tak jsem tady. Věděl jsem, že se k ostatním dřív nebo později připojím, ani jsem nad tím nějak nepřemýšlel, chtěl jsem se hlavně dát do pořádku,“ říká Jaškin.

Oba mladí hokejisté se rychle seznámili s novými kolegy v šatně a nebylo to nic problematického, vždyť se v ní potkali s celou řadou vrstevníků.

„Je to zajímavé. Je to reprezentační áčko a občas to vypadá jako dvacítka. Já myslím, že je jen dobře, že se tým omladil. Uvidíme, jak to půjde dál,“ říká Nečas.

A kabina se ještě více omladí. Hned po tréninku opustí tým dvojice zkušených borců Roman Červenka a Michal Jordán. Ty už trenéři v akci vidět nepotřebují, ostatní musí o místo pro šampionát ještě bojovat v sobotním duelu s Finskem a v nedělním s Ruskem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme