'Myslel jsem, že to bude konec.' Nečas po zranění z utkání proti Slovensku poprvé trénoval

V sobotu večer ležel Martin Nečas bezvládně na ledě po tvrdém nárazu na mantinel. S pochroumaným ramenem a kyčlí zápas nedohrál a byl odvezen do nemocnice. V úterý už se mladý útočník zapojil do tréninku národního týmu na mistrovství světa.

Kodaň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas debatuje s trenérem Josefem Jandačem.

Martin Nečas debatuje s trenérem Josefem Jandačem. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Při pondělním prvním tréninku Martina Nečase po jeho zranění z utkání se Slovenskem na jeho pohybu nebyly patrné známky poranění kyčle či ramene.

„Musím říct pozitivní zprávu, že se Martinův zdravotní stav výrazně zlepšil. Stěžuje si sice na mírné bolesti v oblasti krčních svalů a v oblasti kyčle, ale po fyzioterapeutické léčbě se tyto bolesti zlepšují, takže jsem mu poprvé dnes povolil jít na led a uvidíme, jaký to bude mít průběh,“ řekl lékař národního týmu Dušan Singer, který sledoval osmnáctiletého útočníka ze střídačky.

Martin Nečas vydržel v tréninkovém tempu 50 minut a pak se svěřil, jak to s jeho aktuálním zdravotním stavem je.

„Ještě to není úplně ideální. Jsem rád, že mě nebolí hlava a že je to jen krk a trošku kyčel. Já doufám, že se to bude co nejrychleji léčit a že budu fit. Chtěl jsem jít hlavně na led, abych se trošku rozhýbal, protože včera jsem nic nedělal a jen jsem ležel. Abych byl schopný nastoupit a být připravený, tak se musím trošku rozhýbat,“ říkal Nečas.

Když nám to nejde, semkneme se, říká gólman Rittich. Reprezentace spoléhá i na 'sílu kabiny'

Číst článek

Myšlenky na znovu zapojení do dění světového šampionátu, možnost zahrát si v Kodani ještě nějaký ten zápas Martinu Nečasovi pomáhají v rychlém uzdravování. Přitom před necelými dvěma dny to vypadalo na velmi rychlý konec jeho účasti na mistrovství světa.

„Jak jsem pak byl v nemocnici, tak jsem si myslel, že to bude konec, jelikož mě ta hlava fakt bolela, ale pevně jsem doufal, že se to zlepší. Naštěstí se vyloučil otřes mozku a jsem zpátky tady,“ řekl Nečas.

Ani doktor Singer, ani trenéři a ani samotný Martin Nečas dokonce nevylučují, že by se osmnáctiletý talent mohl vrátit do sestavy už v úterním duelu se Švýcarskem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme