Plzeňský střelec Gulaš se překvapivě připojí k národnímu týmu v Bratislavě

K hokejové reprezentaci na mistrovství světa v Bratislavě se překvapivě znovu připojí Milan Gulaš z Plzně. Třiatřicetiletý útočník se přitom koncem dubna trenéru Miloši Říhovi omluvil kvůli zdravotním potížím.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Gulaš přišel o olympijské hry

Milan Gulaš v národním dresu | Foto: Fredrik Sandberg/TT News Agency | Zdroj: Reuters

„S Milanem jsem mluvil včera a potvrdil mi, že odcestoval do Bratislavy a připojí se k národnímu týmu. Kvůli nemoci má za sebou dlouhou herní pauzu, takže ho určitě čekají individuální tréninky a o jeho případném nasazení v turnaji rozhodne trenérský štáb naší reprezentace,“ potvrdil na facebookovém profilu Škody sportovní manažer Tomáš Vlasák.

‼️MILAN GULAŠ SE PŘIPOJÍ K @BK Havlíčkův Brod
„S Milanem jsem mluvil včera a potvrdil mi, že odcestoval do Bratislavy. Má za sebou dlouhou herní pauzu, takže ho určitě čekají individuální tréninky a o jeho případném nasazení rozhodne trenérský štáb naší reprezentace,“ říká Tomáš Vlasák.

15:22 – 13. 05. 2019

6 53

Vedení reprezentačního týmu zatím hráčův návrat oficiálně nepotvrdilo. „Mohu potvrdit, že Milan Gulaš je v Bratislavě, ale zatím k tomu nemám více informací. Je to otázka na trenéra po utkání s Ruskem,“ řekl tiskový mluvčí týmu Zdeněk Zikmund.

Hokejista sezony Gulaš se měl původně připojit k týmu na startu pátého týdne přípravy 22. dubna na kempu v Nitře. Jeho příjezd se postupně odkládal o další dny kvůli střevním potížím, na něž dostal antibiotika. Nakonec se před dvěma týdny z účasti omluvil úplně.

„Bohužel se nepřipojí, protože se rozhodl, že jeho zdravotní stav je takový, že by nemohl ani do mistrovství světa nastoupit. Takže s ním počítat nebudeme,“ uvedl tehdy trenér Říha.

Již v minulosti přišel Gulaš z různých důvodů o start na pěti světových šampionátech a naposledy se zranil těsně před loňskými olympijskými hrami v Pchjongčchangu v závěru generálky proti Finsku, hrané v Soulu. V letech 2010 a 2014 byl v širším kádru již v dějišti MS, ale nakonec se nedostal na soupisku a odjel domů.

V posledních v sezonách ovládl Gulaš v extralize v základní části produktivitu a v té uplynulé se stal i nejlepším střelcem.

V této sezoně si Gulaš připsal v 51 zápasech základní části 62 bodů za 30 branek a 32 asistencí. Ve 14 utkáních play off si připsal 14 bodů za šest gólů a osm přihrávek. V této sezoně sehrál za národní tým dva duely na Švédských hrách ve Stockholmu a připsal si jednu asistenci.

Na soupisce týmu v Bratislavě zůstávají stále ještě tři volná místa. Jedno by mělo připadnout centrovi Radku Faksovi z Dallasu, jenž ale dohrával play off se zraněným ramenem a má svolení zasáhnout do turnaje až od čtvrtka. S týmem jsou ještě bek Petr Zámorský a útočník David Tomášek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme