Češi si zahrají o bronz. Proti Kanadě začali nadějně, ale nakonec prohráli 1:6

Čeští hokejisté si finále mistrovství světa nezahrají. V semifinále s Kanadou sice vedli, ale nakonec prohráli 1:6 a v neděli od 14.20 je tak čeká zápas o bronz se Spojenými státy.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Tampere (Finsko) (Aktualizováno: 20:03 28. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost kanadských hokejistů po gólu na 3:1

Radost kanadských hokejistů po gólu na 3:1 | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Kanaďané začali aktivně a už během prvních dvou minut zaměstnali brankáře Karla Vejmelku několika nepříjemnými střelami. Poté se Češi osmělili a vytvořili si souvislý tlak, ze kterého vyplynul faul Whiteclouda, který rozhodčí potrestali 2+2 minutami.

Hra v přesilovce se ze začátku českému týmu nevedla, ale v její druhé polovině se prosadil David Krejčí.

Sledovali jsme online zápas Kanada - Česko

Číst článek

V polovině první třetiny se Kanaďané prohřešili proti pravidlům znovu, když fauloval Adam Lowry. Dobrou šanci v ní měl Filip Hronek, ale Češi přesilovku nevyužili. Záhy se jim ale naskytla další šance, když Severson strhl helmu Jiřímu Černochovi. Tu ale čeští hráči opět nezužitkovali.

Ke konci 1. třetiny navíc jel na Driedgera sám Tomáš Hertl, ale neuspěl. Půl minutu před koncem první části srovnal skóre Dylan Cozens.

Druhou dvacetiminutovku opět začali Kanaďané svižně a agresivně, což zanedlouho přineslo ovoce. Po faulu Pastrňáka hráli svou první přesilovku zápasu, kterou dokázal využít Lowry.

Ani ne o dvě minuty později to už bylo o dva góly, když se prosadil Kent Johnson. Špatnou pasáž podtrhl z další přesilové hry Barzal poté, co Krejčí zbytečně oplácel a byl vyloučen. Do šaten se tak šlo za stavu 4:1.

A střelecká forma Kanaďanů pokračovala i v závěrečné části, když se prosadil Cole Sillinger. Kapku naděje získal český tým po úniku Jakuba Vrány, při kterém byl český útočník faulovaný a rozhodčí nařídili trestné střílení. Ujal se ho David Pastrňák, ale proti Driedgerovi neuspěl.

Necelých sedm minut před koncem se podruhé v zápasu prosadil Cozens a zvýšil už na 6:1. Češi si vzali trenérskou výzvu pro možný ofsajd, ale ten rozhodčí u videa neodhalili a potvrdili platnost branky. Navíc museli Češi do čtyř za zdržování hry. Zbytek zápasu se už pouze dohrával v klidném tempu.

Mistrovství světa v hokeji - semifinále:

ČR - Kanada 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Krejčí (Červenka, Hronek) - 20. Cozens (Dubois), 28. Lowry (K. Johnson, Chabot), 29. K. Johnson (Mercer), 31. Barzal (Cozens, Batherson), 44. Sillinger (J. Anderson), 53. Cozens (Batherson, Whitecloud). Rozhodčí: Rekucki (USA), Heikkinen - Sormunen (oba Fin.), Briganti (USA). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 9047.

Sestavy:
ČR: Vejmelka - Hronek, Kempný, Kundrátek, Ščotka, D. Sklenička, Šimek, Jordán - Pastrňák, Krejčí, Červenka - H. Zohorna, Hertl, Blümel - J. Vrána, Kämpf, Smejkal - M. Stránský, Černoch, Flek. Trenér: Kari Jalonen.
Kanada: Driedger - Graves, Chabot, Severson, Sanheim, Holden, Whitecloud, Mayo - Batherson, Dubois, Cozens - J. Anderson, Barzal, Sillinger - Roy, Lowry, Comtois - Gregor, Mercer, K. Johnson - od 41. navíc Geekie. Trenér: Claude Julien.

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme