Hokejisty čeká čtvrtfinálová bitva s Německem. ‚Možná znám brankářovu slabinu,‘ usmívá se Vrána

Českou hokejovou reprezentaci čeká na mistrovství světa čtvrtfinálový duel, odpoledne nastoupí v Helsinkách proti Německu. Do zápasu, který rozhoduje o úspěchu či neúspěchu na šampionátu, vstoupí Češi s pošramoceným sebevědomím. Základní skupinu totiž zakončili porážkou od Finska.

Tento článek je více než rok starý.

Od zpravodaje z místa Helsinky (Finsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Jakub Vrána

Český útočník Jakub Vrána | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Za mě je lepší, když jsme končili skupinu s dvěma skvělými týmy. Ve čtvrtfinále nebudeme překvapení z tempa hry a kvality soupeře, může nám to jen pomoct,“ hledal Jiří Smejkal pozitiva na prohraném duelu s Finskem. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají čeští hokejisté před čtvrtfinálovým duelem s Německem

Právě tento duel Čechy připravil na čtvrtfinále možná více, než se zdá. Německo vede finský trenér Toni Söderholm, a tak bude mít podobně propracovanou taktiku jako domácí celek. Ostatně Češi si německou hru vyzkoušeli už v přípravě.

„Hlavně ten druhý zápas v Chomutově hráli velmi dobře z obrany. Mají taky finského trenéra, taktika tam určitě bude hrát velkou roli. Viděl jsem nějaké kousky třetin z toho, když hráli ve druhé skupině a hráli velice dobře. Trápili celý zápas Švýcary, kteří byli suverénní, takže to určitě nebude lehký zápas,“ upozorňuje Jiří Smejkal.

Německo má v kádru hned několik posil z NHL, které ještě více zpevnily jejich defenzivu.

„Mezi nejlepší hráče bych zařadil Philippa Grubauera a Moritze Seidera. S oběma jsem hrál, takže vím, co od nich mohu očekávat. Celé Německo hraje dobře a poslední dobou dávají i dost gólů,“ upozorňuje Jakub Vrána nejen na největší hvězdy Německa obránce Seidera z Detroitu a gólmana Grubauera ze Seattlu, ale i na střeleckou produktivitu celého týmu.

Bago jako specifikum českého hokeje. ‚Pro brankáře je to za trest,‘ říká o tréninkové hře Langhamer

Číst článek

Na pozoru se tak bude muset mít i český gólman Karel Vejmelka. „Věřím, že těch lepších hráčů máme daleko více než Německo a potvrdíme to,“ doufá česká jednička, že Krejčí, Pastrňák, Červenka a spol. přehrají německou obranu.

A hodně si slibuje i od Jakuba Vrány, který s hvězdným gólmanem Grubauerem strávil dva roky v týmu Washingtonu. „Jestli Gruby spíš neví, kam střílím já! Ne, je to skvělý gólman, ale každý má nějakou slabinu. Možná o něčem vím,“ usmívá se Vrána.

V českém týmu byl i při posledním čtvrtfinálovém střetnutí s Německem. V roce 2019 ale do zápasu nezasáhl, teď chce být u postupu na ledě. Zápas mezi Českem a Německem začne v 15.20 a přímý přenos můžete poslouchat na stanicích Radiožurnál a Radiožurnál Sport. Web iROZHLAS.cz nabídne ze zápasu tradičně online reportáž.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme