Slovenští hokejisté vedení nad domácím týmem neudrželi, Finové vyhráli 4:2 a jsou v semifinále

Hokejisté Finska otočili čtvrtfinále mistrovství světa proti Slovensku z 0:2 na 4:2 a na domácím šampionátu si zahrají o medaile. Dvěma góly a jednou asistencí se na vítězství v utkání v Tampere podílel Marko Antilla.

Tampere (Finsko) (Aktualizováno: 21:55 26. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finové ohrožují bránu Slovenska v zápase semifinále olympijského turnaje

Finové ohrožují bránu Slovenska v zápase semifinále olympijského turnaje | Foto: Brian Snyder | Zdroj: Reuters

Slováci vedli po 16 minutách 2:0 po trefách sedmnáctiletého Adama Sýkory a Pavola Regendy. Na přelomu první a druhé třetiny dvěma zásahy vyrovnal Antilla a v 45. minutě dokonal obrat Sakari Manninen.

Utkání Finsko - Slovensko jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Juraj Slafkovský poté nastřelil tyčku. V samém závěru stanovil konečné skóre do prázdné branky při hře Slováků bez gólmana Saku Mäenalanen.

Slováci začali aktivně a v deváté minutě se ujali vedení. Luntner ujel podél hrazení, vystřelil a jeho ránu usměrnil do branky tečí ze vzduchu mladý útočník Sýkora. V 16. minutě prohrávali domácí o dvě branky, když Regenda dorazil za záda gólmana Olkinuory Takáčovu střelu.

Úřadující olympijští vítězové snížili v závěru úvodního dějství zásluhou Anttily, který tečoval Frimanovo nahození od mantinelu. Šestatřicetiletý útočník na začátku druhé části vyrovnal. Obránce Nemec při snaze vyhodit puk nahrál přímo Anttilovi a ten z otočky překonal Húsku.

Finové dokonali obrat v 45. minutě. Lehtonen posunul kotouč před branku, Sallinen se ještě neprosadil, ale Manninen už z dorážky uspěl.

O čtyři minuty později Slováci málem srovnali, jenže Slafkovský z otočky napálil tyčku. V závěru mohl Anttila při power play Slovenska završit hattrick, nesobecky však přihrál Mäenalanenovi, jenž stanovil konečný výsledek.

Mistrovství světa v hokeji - čtvrtfinále (Tampere):

Finsko - Slovensko 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Anttila (Friman, Pokka), 24. Anttila, 45. S. Manninen (J. Sallinen, M. Lehtonen), 60. Mäenalanen (Anttila, Björninen) - 9. A. Sýkora (Lunter), 16. Regenda (Takáč, M. Ivan). Rozhodčí: Lawrence (Kan.), MacFarlane - Davis (oba USA), Yletyinen (Švéd.). Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 11 341.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme