Nehráli jsme jako tým. Měli jsme k tomu přistoupit jinak, reaguje na prohru se Švédskem obránce Šimek

Čeští hokejisté dostali ve druhém utkání mistrovství světa „facku“ od Švédů. Tak mluvil o prohře 3:5 zatím nejlepší český střelec Matěj Blümel. Národní tým většinu zápasu zaostával a nepomohl mu ani rychlý vedoucí gól Davida Krejčího.

Tampere Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozčarování na střídačce české reprezentace

Rozčarování na střídačce české reprezentace | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„I když jsme dali první gól, tak se nám první půlka zápasu vůbec nepovedla. Darovali jsme soupeři hodně přesilovek. Mají tam moc šikovné hráče, takže z toho gól dají. Na téhle úrovni nejde hrát jenom půl zápasu nebo posledních dvacet minut,“ říkal Radiožurnálu Matěj Blümel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Radima Šimka, Matěje Blümela a Matěje Stránského na prohru se Švédskem v příspěvku Františka Kuny

Zápas otočili Švédové na svojí stranu na konci první a začátku druhé třetiny, kdy se dostali do vedení 4:1, a Karla Vejmelku střídal v brance Marek Langhammer.

„Byla škoda, že jsme na konci první třetiny dostali gól. Nevím, co jsme potom předváděli ve druhé třetině. Vůbec jsme nehráli jako tým. Měli jsme k tomu přistoupit úplně jinak,“ popisoval hlavní problémy českého týmu obránce Radim Šimek.

Je to obrovská facka, na Švédy jsme si věřili, říká Blümel. Hokejisté se ale chtějí z prohry ponaučit

Číst článek

Věcí, které byly špatně od národní týmu, bylo víc. Třeba zbytečná vyloučení, Švédové využili dvě přesilovky.

„Nebyl tam pohyb, agresivita, ani hra do těla. Švédům jsme to trochu ulehčili. Měli jsme na ně vletět a být agresivnější, protože hráli jenom na tři lajny. Toho jsme vůbec nevyužili,“ pokračoval Matěj Stránský.

Z porážky se mohou Češi oklepat už v úterý proti Rakousku. To už by mohlo být s obráncem Michalem Kempným, který má národní tým doplnit během pondělí. O dalších posilách z NHL se ještě jedná.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme