Švýcaři zůstávají na mistrovství světa stoprocentní. Maďaři vydřeli proti Francii první body na turnaji

Hokejisté Švýcarska jsou po výhře nad Kazachstánem 5:0 na mistrovství světa v Rize i po třech utkáních stoprocentně úspěšní a vyhoupli se do čela základní skupiny B. Na první výhru dosáhli Norové, kteří zdolali Slovinsko 1:0. Ve skupině B v Tampere si drží neporazitelnost Dánové, kteří vyhráli nad Rakouskem 6:2 a jsou druzí o bod za Spojenými státy americkými. V druhém duelu se nováček Maďarsko radovalo z výhry nad Francií 3:2 v prodloužení.

Tampere/Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarský brankář Leonardo Genoni udržel druhé čisté konto na turnaji

Švýcarský brankář Leonardo Genoni udržel druhé čisté konto na turnaji | Foto: Ints Kalnins | Zdroj: Reuters

Švýcarský gólman Leonardo Genoni vychytal díky 13 úspěšnými zákrokům druhé čisté konto na turnaji. Gól a asistenci si připsal Fabrice Herzog. Kazachstán má dva body a klesl na sedmé místo.

Jediný gól duelu Norska se Slovinskem vstřelil v 15. minutě útočník Thomas Berg-Paulsen. Brankář Henrik Haukeland díky 18 úspěšným zákrokům udržel čisté konto. Slovinci, kteří budou ve čtvrtek od 15:20 SELČ dalším soupeřem české reprezentace, zůstávají bez bodu.

K úspěchu Dánska pomohl gólem a dvěma asistencemi útočník Niklas Andersen. Seveřanům se povedla zejména třetí třetina, v níž skórovali čtyřikrát. Rakušané prohráli i potřetí a s jedním bodem jim patří šesté místo.

Maďaři dvakrát prohrávali, ale nakonec jim první body i výhru zajistil po 82 sekundách nastavení útočník István Bartalis. Nováček mezi elitou tak poslal v průběžné tabulce skupiny A na dno místo sebe Němce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme