Mladí a nezkušení hokejisté jsou správným krokem

Viděl jsem je v Pardubicích. Můžete namítat, že to byla jen příprava a teď je čeká mistrovství světa. Jasně, byla, a třeba Finsko a Švédsko budou daleko silnější, mají spoustu hráčů z NHL. Ale mně se ti kluci líbili. Udělali mi radost. Možná medaili neudělají, dobře, ale ti zkušení ji neuhráli už pět let.

Tento článek je více než rok starý.

Komentář Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil se připojil k českému týmu a odletěl do dějiště hokejového šampionátu

Filip Chytil se připojil k českému týmu a odletěl do dějiště hokejového šampionátu | Foto: Henrik Montgomery | Zdroj: AP

Obměna se někdy musela provést a z mého pohledu je to krok správným směrem. Takový je zkrátka trend, sází se na důraz mladých, na rychlost, tempo a bojovnost. Vždyť se podívejte na NHL.

Navíc – je v reprezentaci Tomáš Plekanec, to jsem rád. Neměl žádnou super sezonu, v Montrealu ztrácel svou pozici, pak ho vyměnili do Toronta. Ale on je správný lídr, u něj to není o gólech a nahrávkách.

V Helsinkách 1982 jsem byl naposledy kapitánem národního týmu, získali jsme tam stříbrné medaile. Byl jsem tam nejstarší a přesně tuhle pozici zažil, také jsme měli mladé beky a také s námi nikdo moc nepočítal.

Tomáš říká, že tam nejede nikoho učit, a to říká správně. O tom to není, vždyť jste v národním týmu, ti kluci jsou na vysoké úrovni. Ale on je ten hlavní chemik. Když fungují vztahy v mužstvu, když je všechno správně nastavené, tak ten zkušený hokejista mluví s nováčky. Mladíci vědí, co to je za osobnost, co všechno dokázal, a stačí jen, aby se spolu bavili, šli na kafe a pomůže to celému týmu.

Mladí hráči v útoku jsou pozitivním překvapením, říká o nominaci na mistrovství světa Martin Hosták

Číst článek

O čem si povídají? O přesilovkách, o hře nebo i něco osobního. Plekanec jim dá pocit, že patří do toho týmu. Když budou mít moc velký respekt z trenéra, jemu se svěří. Může to vypadat zvláštně, ale dvacetiletý kluk si zkrátka kolikrát nedovolí přímo bavit s koučem. Lídr tu myšlenku může přenést k trenérovi, ten mu věří víc.

Když tohle bude fungovat, tak tým může uspět. Věřte jim a držte palce!

Milan Nový Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme