Krejčí s Pastrňákem možná nastoupí už proti Rusku. 'Určitě náš tým hodně posílí,' míní Plekanec

Hokejoví útočníci Pastrňák a Krejčí ve čtvrtek ráno přiletěli do Kodaně, aby se připojili k národnímu týmu na mistrovství světa. Čeští reprezentanti si tak budou před zápasem s Ruskem v kabině zvykat na dva nové spoluhráče. Oba přiletěli z Bostonu a oba se jmenují David.

Kodaň (Aktualizováno: 10:47 10. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bostonští Davidové Pastrňák s Krejčím (vpravo)

Bostonští Davidové Pastrňák s Krejčím (vpravo) | Zdroj: Reuters

I loni dorazil David Pastrňák na mistrovství světa později – tehdy se k týmu připojil společně s Tomášem Plekancem. Ten už letos na šampionátu je a na dvě bostonské posily se těší.

„Jsou to jedni z nejlepších hráčů, mají spoustu bodů. Jsou to rozdíloví hráči, takže náš tým určitě hodně posílí. Dávají góly, bodují, jsou výborní v ofenzivě, mají formu,“ řekl Plekanec.

Zkušený útočník Plekanec teď řeší jak večer porazit Rusy, to manažer Fischer měl v posledních hodinách dost práce s komunikací Kodaň – Boston. Informaci o uvolnění hráčů prý dává každý tým NHL jinou formou.

„Odpověď může být e-mailem, někdy telefonátem, někdy smskou, každopádně ten dopis musí být schválený. Boston mi poslal zprávu, že jsou uvolněni,“ vysvětloval Jiří Fischer.

Pastrňák s Krejčím by měli dorazit ve čtvrtek, ve hře byl i příjezd Voráčka

Číst článek

A tak přišel e-mail, kde byla příloha s potvrzovacím dopisem. Krejčí a Pastrňák tak mohli vyrazit na letiště a s přestupem v Amsterdamu se vydat do Kodaně.

„Kluci by měli přiletět kolem deváté hodiny s tím, že na ně na letišti bude čekat auto, které je okamžitě přiveze do hotelu. Okamžitě po příjezdu se zapojí do týmových aktivit. Očekávám, že budou i na ledě na ranním rozbruslení,“ popisoval Jiří Fischer nabitý program obou Davidů.

První den s národním týmem by pro Pastrňáka s Krejčím mohl skončit tím, že ve 20.15 už oba nastoupí proti Rusku. O tom se ale bude rozhodovat až před zápasem.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme