Musíme si věřit, šance na medaili ještě je, burcuje Frolík před zápasem o bronz

Na zklamání z nepovedeného semifinále je třeba rychle zapomenout. České hokejisty čeká po prohře s Kanadou zápas o bronzovou z mistrovství světa. Medaile českému hokeji chybí sedm let, finálová účast dokonce devět.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík v kanadském pásmu.

Michael Frolík v kanadském pásmu. | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

„Teď po zápase to bolí, je to nepříjemné. Finále nám pořád uniká a nějak se tam nemůžeme dostat. Ale musíme si věřit, šance tam je. Musíme vědět, že ta medaile tam ještě je a snažit se ji získat,“ říkal po zápase útočník Michael Frolík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Musíme si věřit, šance na medaili ještě je, říká Frolík před zápasem o bronz

Národní tým prohrál s Kanadou vysoko 1:5. Rychle se ale snažil přepnout v hlavě na zápas o bronz. Rusové sice mají čtyři hodiny víc na odpočinek, prohráli už odpoledne, ale to by nemuselo hrát roli. Mluví o tom trenér Miloš Říha, který zná ruskou mentalitu.

„Myslím, že jsou na tom ještě hůř, protože je zajímá jen vítězství. Buď budou hrát s takovou lehkostí, že hodí všechno za hlavu, čehož my musíme využít, být trpěliví, organizovaní a disciplinovaní. A nebo to bude všechno jinak,“ popisuje trenér Miloš Říha, co všechno a jak by mohlo mít vliv na výsledek zápasu o bronzovou medaili.

Rusové mají v Bratislavě tým nabitý hvězdami z NHL, vlastně ani nemohou sestavit silnější mužstvo. A je také pravda, že po prohře v semifinále vypadali lidově řečeno daleko víc zbitě než čeští reprezentanti. Ti touží po sedmi letech konečně získat medaili.

„Na tu placku čekáme dlouho a teď je důležité, abychom to srovnali v hlavách, nepodlehli tomu, že hrajeme s Rusy a že jsme jim nevstřelili branku. Abychom se na to vyprdli a dali do toho zápasu všechno,“ burcuje Miloš Říha.

O medailový závěr mistrovství světa bude národní tým hrát v neděli od 15.45. Radiožurnál bude zápas vysílat živě, iROZHLAS.cz nabídne online přenos.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme