Říha před Švédy napsal na soupisku 19 hráčů. týmu se připojí Faksa a Francouz, Kovář odjel

Na soupisce je zatím 19 hráčů z 24, kteří jsou nyní v Bratislavě - vedle gólmanů sedm obránců a deset útočníků. Proti obhájcům titulu, kteří budou v Bratislavě usilovat o třetí zlato v řadě, nastoupí čeští hokejisté v pátek ve 20:15.

Bratislava (Aktualizováno: 21:07 9. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz v národním dresu

Pavel Francouz v národním dresu | Foto: Brian Snyder | Zdroj: Reuters

Trenéři v čele s Milošem Říhou zapsali v předvečer úvodního duelu se Švédy na soupisku Patrika Bartošáka a Šimona Hrubce, čekají na Pavla Francouze, který má dorazit ze zámoří. Na soupisce je zatím 19 hráčů z 24, kteří jsou nyní v Bratislavě - vedle gólmanů sedm obránců a deset útočníků.

Češi budou mít před prvním zápasem nejvíc tréninků, pilují hlavně přesilovky

Číst článek

Říha ještě v poledne po prvním tréninku na ledě hlavní haly Zimního stadionu Ondreje Nepely avizoval, že na soupisce pro zápas se Švédskem bude pravděpodobně 20 hráčů. „Napíšeme dva brankáře, sedm obránců a možná 11 útočníků,“ řekl kouč.

Momentálně jsou mimo soupisku obránce Petr Zámorský a mezi útočníky Hynek a Tomáš Zohornové, David Tomášek a Robin Hanzl. Čeká se přitom, jak dopadnou výstupní prohlídky a pohovory u centra Radka Faksy z Dallasu. „Podoba soupisky se může ještě změnit, máme na to čas ji doplnit až do chvíle, kdy budou zbývat dvě hodiny do zápasu,“ připomněl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Z útočníků se v modrých dresech pro hráče mimo základní sestavu ocitli během úvodních tréninků Tomášek s Tomášem Zohornou. Dnes ho měl spolu s Tomáškem Zohornův bratr Hynek.

„Ani tahle sestava z dnešního tréninku, kdy jsme zkoušeli určitou variantu, není finální,“ uvedl Říha. „Myslím, že to nefunguje, takže to vrátíme zpátky. Odehrajeme to ve třech lajnách a ve čtvrté budeme improvizovat. Počkáme si, až přijede centr a složíme to jinak,“ zmínil očekávaný Faksův příjezd.

„Zase je to pro nás taková novinka. Mysleli jsme ještě na další posily, ale máme na to rozhodnutí ještě čas. Soupisku můžeme nahlásit až dvě hodiny před zápasem,“ dodal Říha.

Hokejovou reprezentaci může na mistrovství světa v Bratislavě posílit brankář Pavel Francouz. Trenéři ho oslovili po vyřazení Colorada z play off NHL. Vedení týmu čeká i na útočníka Radka Faksu z Dallasu.

Francouzův očekávaný příjezd do slovenské metropole znamenal konečnou pro Jakuba Kováře, jinak by měl Říha k dispozici už čtyři gólmany. Kovář přitom absolvoval přípravu na šampionát od jejího začátku. Na soupisku byli ale dnes večer zapsáni Patrik Bartošák se Šimonem Hrubcem.

Zatímco Stars vypadli již v noci na středu, naděje Avalanche na zisk Stanley Cupu uhasly až v noci na dnešek. „Radek by měl dnes projít prohlídkou a nasednout do nejbližšího letadla. Ten samý případ je i Pavel Francouz. Jsme s nimi pořád v kontaktu,“ prozradil Miloš Říha.

Osmadvacetiletý Francouz patří v NHL Coloradu, ale v sezoně naskočil jen do dvou utkání a její většinu odchytal za farmářský tým Eagles v AHL. Ve vyřazovacích bojích byl připravený jako trojka za Philippem Grubauerem a Semjonem Varlamovem. Jeho příjezd do slovenské metropole by znamenal, že Říha bude mít k dispozici čtyři gólmany.

Zápas se Švédskem má úvodní buly na programu v pátek ve 20 hodin a 15 minut, poslouchat ho můžete na Radiožurnálu i na speciální stanici Radiožurnál Sport. Server iROZHLAS.cz chystá ze zápasu online přenos.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme