Palát, Faksa, Vrána. Do druhého útoku reprezentace se posouvá expert na vhazování z Dallasu

První dva útoky má hokejová reprezentace na mistrovství světa i nadále složené z hráčů z NHL. Jen v tom druhém je malá změna. Mezi Jakuba Vránu a Ondřeje Paláta se na vhazování bude stavět Radek Faksa.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa na prvním tréninku s reprezentací

Radek Faksa na prvním tréninku s reprezentací | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Uvidíme v zápase. Všichni tři hrají v NHL, jsou na něco zvyklí. Jako lajna by mohli šlapat, ale ukáže nám to zápas,“ vyhlíží pro Radiožurnál možnou spolupráci tří hráčů z NHL asistent trenéra Robert Reichel.

Frolík: Je dobré, že jsme měli těžké týmy na začátku. Dokázali jsme si, že můžeme hrát proti každému

Číst článek

Příjezd Faksy aktuálně odnesl Filip Chytil, který bude v pozici třináctého útočníka. A Faksa tak hrát místo něj s hokejisty, které po hokejové stránce zná.

„Byl to první trénink, ale s Ondrou Palátem se známe už nějaký ten rok, trénujeme spolu v létě. S Kubou Vránou už jsme spolu hráli ve dvacítkách, tak by to mohlo fungovat,“ přemýšlí Radek Faksa.

Útočník Dallasu zvládá v NHL víc herních situací, platný je velmi často na vhazování. Učí se od zkušeného muže, tím je v organizaci Stu Barnes se stovkami zápasů v NHL.

„Budu hrát odzadu a vybojovávat pro kluky puky. Palič s Vráničem jsou dobří v útoku, takže jim to budu házet do křídel. Můžeme hrát nahoru i dolů,“ vymýšlí Radek Faksa, jak by mohl jeho útok fungovat.

A doplňuje ho jeho spoluhráč z útoku a také letní tréninkový parťák Ondřej Palát: „Je to výborný centr a je dobrý na buly. Jeden z mála centů, co je dobrý na vhazování. To je to, co teď potřebujeme.“

S novým útokem Palát, Faksa, Vrána Češi nastoupí proti Lotyšům na mistrovství světa ve čtvrtek ve 20.15. Český rozhlas ho odvysílá na Radiožurnálu i na speciální stanici Radiožurnál Sport. Sever iROZHLAS.cz chystá online přenos.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme