OBRAZEM: 50 střel, jen dvě úspěšné. Bronz dostali na krk Rusové

Hlavně ve třetí třetině zápasu o bronzové medaile měli čeští hokejisté obrovskou převahu, nakonec ale z mistrovství světa v Bratislavě odjeli bez cenného kovu. Připomeňte si utkání ve fotogalerii.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Od začátku zápasu byli kluci namotivovaní na vítězství, bylo to vidět. Hráli jsme s větší lehkostí než proti Kanadě, spadl z nás tlak. Vytvářeli jsme si spoustu šancí, ale štěstí stále na straně brankáře Rusů,“ zhodnotil zápas o třetí místo s Ruskem trenér české reprezentace Miloš Říha.

Při nájezdech se hráči možná zalekli, říká trenér Říha. Rok u reprezentace mu dal hrdost na Česko

Číst článek

První branka zápasu o třetí místo padla ve čtrnácté minutě první třetiny. Dmitriji Jaškinovi se nepodařilo vyhodit puk, Michail Sergačjov využil jeho zaváhání a nahodil kotouč na bránu. Puk ještě stihl tečovat Michail Grigorenko za Hrubcova záda.

Rusům ale vedení vydrželo jen 47 sekund. David Sklenička přihrál přes půl hřiště Michalu Řepíkovi, který jel sám na Andreje Vasilevského a ranou mezi betony mu nedal šanci.

Do kabin po první přestávce šli s vedením Češi po gólu kanonýra Dominika Kubalíka, jenže hned po návratu vyrovnal Anisimov a pátého gólu už se diváci do konce základní hrací doby nedočkali.

Především kvůli skvělým výkonům brankářů se nerozhodlo ani v desetiminutovém prodloužení ve třech na obou stranách, a tak Rusům světový bronz přisoudily až samostatné nájezdy a v nich skvělý brankář Andrej Vasilevskij.

„Je to asi největší zklamání kariéry. Bylo to tak blízko, z mého pohledu to byl nejlepší zápas mistrovství, šancí bylo strašně moc. V prodloužení jsme padali po držkách, žrali jsme led, abychom gól dali, bohužel jsme prohráli na nájezdy,“ posteskl si kapitán Jakub Voráček.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme