Při nájezdech se hráči možná zalekli, říká trenér Říha. Rok u reprezentace mu dal hrdost na Česko

Zklamaný, ale hrdý na svůj tým. Tak působil kouč hokejové reprezentace Miloš Říha po porážce v zápase o bronzové medaile. I přes špatný výsledek posledního zápasu sezony by nic neměnil.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Miloš Říha povzbuzuje tým

Trenér Miloš Říha povzbuzuje tým | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

„Od začátku zápasu byli kluci namotivovaní na vítězství, bylo to vidět. Hráli jsme s větší lehkostí než proti Kanadě, spadl z nás tlak. Vytvářeli jsme si spoustu šancí, ale štěstí stálo na straně brankáře Rusů,“ zhodnotil na Radiožurnálu Sport zápas o třetí místo s Ruskem trenér české reprezentace Miloš Říha.

Medaili jsme si zasloužili, gólman jim chytil strašné věci, lituje Dominik Simon

Číst článek

Do branky se trenérský tým rozhodl dát Šimona Hrubce, který do té doby na šampionátu chytal pouze jediný zápas. Pavel Francouz, který dochytal semifinále, měl opět zdravotní problémy a Patrik Bartošák zůstal na střídačce.

„Šimon měl těžkou roli, ale nejčistší hlavu. Poté, co se Francouz vrátil na lůžko, rozhodovali jsme se mezi dvěma brankáři a Šimon chytal spolehlivě. V některých momentech chytal šance Rusů,“ chválil trenér.

Během 70 minut zápasu vyslali čeští hokejisté na gólmana Andreje Vasilevského 50 střel. Ujaly se pouze dvě, a hlavně v prodloužení předváděl brankář Tampy skvělé zákroky. A pak musel Říha určovat hráče pro trestné střílení.

„To byla jedna z nejtěžších věcí, střelců máme hodně. Ještě tam seděl Michal Řepík a další kluci, některých hráčů jsme se i ptali. Všichni chtěli jít. Možná se trošku zalekli. Už první střela byla opatrná,“ přemýšlel.

Čekání českého národního týmu na medaili se sice protáhne o další rok, naposledy cenný kov přivezli v roce 2012, ale i tak považuje trenér vystoupení za povedené.

„Celý šampionát byl z naší strany velmi dobrý. Zase se ukázal český hokej, který jsme vždycky hráli. V závěru se ukázalo i srdíčko a vůle, chybělo štěstí. Je to ukázka do budoucna, aby se mladí takhle naučili pracovat. Aby vytvořili větší konkurenci a rádi jezdili do reprezentace,“ prohlásil.

I přes porážku by nic neměnil. „Pokaždé můžete udělat něco jinak. Kritiků je milion, kteří budou říkat, že jsem měl udělat něco jinak. Ale my se díváme každému do očí a myslím, že bychom asi nic neměnili,“ zamyslel se Miloš Říha.

U národního týmu je při svém aktuálním angažmá rok. Co mu dal a vzal? „Vzal mi bronzovou medaili. A dal mi hrdost na Česko. Nastolili jsme nějaká pravidla a kluci je vzali. Pak zjistili, že jim vyhovují,“ prohlásil.

fk, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme