Jsme parta, která má neuvěřitelnou energii, říká o finských finalistech útočník Jokiharju

Na Slovensku se finským hokejistům daří. V roce 2011 se tam stali mistry světa a teď mají docela dobře nakročeno k tomu, aby v Bratislavě tenhle úspěch zopakovali. V semifinále letošního šampionátu totiž překvapivě porazili favorizované Rusko 1:0.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finové se radují z postupu do finále.

Finové se radují z postupu do finále. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

V Košicích, nebo v Bratislavě, na tom ani tolik nesejde, Finům se letos daří na obou stranách Slovenska. Jejich fanoušci teď obsadili putyky v okolí stadionu v hlavním městě, kde po zápase dlouho do noci slavili výjimečné semifinálové vítězství nad Ruskem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsme parta, která má neuvěřitelnou energii, říká o finských finalistech útočník Jokiharju

Finové se proslavili jako skvělí skokani na lyžích, ale hokejový obránce Oliwer Kaski by prý v návalu emocí možná překonal jiné rekordy, ty ve skoku do výšky. Po zápase vyprávěl o tom, že po vítězné brance spoluhráče Marka Antilly vyskočil tak vysoko, jako ještě nikdy předtím.

„Nikdy jsem nic nevyhrál a vlastně jsem ani nikdy nehrál ve finále, takže tohle je největší moment v kariéře, určitě. Je to úžasné, hráli jsme skvěle, navíc náš brankář byl jako zeď. Teď to chceme dotáhnout do vítězného konce, dáme si nějaký regenerační drink a budeme se soustředit na finále,“ připomíná Kaski nedělní finále s Kanadou, tedy týmem plným hráčů výhradně z NHL.

To Finové udivují na šampionátu spíš jako mužstvo poskládané z neznámých hokejistů, jen dva hráči z nejslavnější ligy světa, ale právě tím docela nápadně připomínají partu svých krajanů, mistrů světa z roku 2011.

„Upřímně, tohle je turnaj, je to týmová hra a my jsme parta, která má neuvěřitelnou energii,“ říká Henri Jokiharju.

Finále mistrovství světa mezi Kanadou a Finskem začne na stadionu Ondreje Nepely ve 20.15 a digitální stanice Radiožurnál Sport ho odvysílá celé v přímém přenosu. Na iROZHLAS.cz budeme průběh utkání sledovat online.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme