Další debakl Italů, Švédové jim nastříleli osm branek. Němci těsně porazili Dánsko 2:1

Hokejisté Švédska rozdrtili ve druhém utkání na mistrovství světa v Bratislavě nováčka Itálii 8:0 a připsali si první body na turnaji. Šampioni z minulých dvou let v pátek na úvod prohráli s českou reprezentací 2:5. Proti outsiderovi vstřelil hattrick Anton Lander, gólman Henrik Lundqvist potřeboval k čistému kontu jen 13 zákroků. Ve druhém zápase vyhráli Němci nad Dány 2:1 a po dvou zápasech jsou stoprocentní.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava/Košice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédští hokejisté Patric Hornqvist a Elias Pettersson

Švédští hokejisté Patric Hornqvist a Elias Pettersson | Zdroj: Reuters

Do vedení se Švédové dostali už po 130 vteřinách. Po akci Jespera Bratta se puk odrazil k Landerovi, který jej zasunul u pravé tyče za De Filippa Roiu. Italové, kteří v prvním utkání v sobotu utrpěli podobný debakl 0:9 se Švýcarskem, přes soupeřovy šance drželi dlouho jen těsnou ztrátu.

Náskok týmu kouče Rickarda Grönberga zvýšil až v 26. minutě v přesilové hře při Bardarově vyloučení Patric Hörnqvist, který se prosadil před brankou po přihrávce Louiho Ericssona. V druhém dějství pomohla Italům po střele Williama Nylandera horní tyč.

Ve 42. minutě mohli Italové snížit, když se pokus Marca Insama odrazil od brusle obránce Johana Gustafssona do pravé tyče. Vzápětí při vyloučení Gerarda Micelliho zakončil kombinaci Nylandera a Adriana Kempeho do odkryté branky Oskar Lindblom. Za 55 vteřin zvýšil střelou z pozice mezi kruhy Marcus Krüger.

V 49. minutě se v přečíslení po Erikssonově přihrávce prosadil ve vlastním oslabení podruhé v utkání Lander.

Potom skóroval Nylander, který z dorážky překonal sedícího italského gólmana. V 56. minutě střelou z mezikruží dovršil hattrick Lander a výsledek uzavřel 91 sekund před koncem tečí střely Adriana Kempeho Hörnqvist.

Itálie - Švédsko 0:8 (0:1, 0:1, 0:6)
Branky a nahrávky: 3. Lander (Bratt, L. Eriksson), 26. Hörnqvist (E. Pettersson, L. Eriksson), 42. Lindblom (A. Kempe, W. Nylander), 43. Krüger (Rasmussen, M. Kempe), 49. Lander (L. Eriksson), 53. W. Nylander, 56. Lander (E. Lindholm), 59. Hörnqvist (A. Kempe). Rozhodčí: Reneau (USA), Stano (SR) - Dalton (Brit.), Šišlo (Rus.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 6984.

Dánsko - Německo 1:2 

Souboj Dánska a Německa moc hokejové krásy nenabídl. V 7. minutě se sice Leanu Bergmannovi podařilo překonat dánského brankáře Sebastiana Dahma, rozhodčí však po podnětu trenéra Seveřanů gól neuznali.

Oba týmy následně nevyužily několik přesilových her a bezbrankový stav se změnil až v polovině zápasu, kdy se při hře čtyři na tři prosadil přesně střílející Kevin Plachta. Druhý gól přidali Němci jedenáct sekund před koncem druhé třetiny, kdy skóroval Frederik Tiffels.

Dány ale gól do šatny nepoznamenal a ve třetí části se jejich výkon zlepšil. Lars Eller a Nicklas Jensen trefili tyč, Mathias Bau v 51. minutě již dokázal snížit. Vyrovnat ale Seveřané už nestihli, gólmana Mathiase Niederbergera podruhé nepřekonali ani v závěrečné power play.

Dánsko - Německo 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 51. Bau (Meyer, Larsen) - 31. Plachta (Draisaitl, Eisenschmid), 40. Tiffels (Kahun, Mauer). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Romasko (Rus.) - McCrank (Kan.), Oliver (USA). Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 5605.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme