Největší změna v dnešním hokeji je rychlost, hráči musí mít něco navíc, říká ředitel extraligy Řezníček

Hokejisté se musí současným trendům umět dobře přizpůsobit. Podle ředitele extraligy Josefa Řezníčka, český tým předvedl, že nejen tohle pochopil na letošním mistrovství světa, ale že ukázal i odhodlání a precizně zvládnutou obranu. Řekl to v neděli na stanici Radiožurnál Sport.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel české extraligy Josef Řezníček

Ředitel české extraligy Josef Řezníček | Foto: Barbora Turazová

Český tým vstoupil do letošního mistrovství světa v hokeji zatím velmi úspěšně a po vítězství nad Švédskem a Norskem se chystá na pondělní utkání s Rusy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Největší změna v dnešním hokeji je rychlost, hráči musí mít něco navíc, říká ředitel extraligy Josef Řezníček

„Je dobře, že jablka nepadla daleka od stromu. Kluky mám rád, jak osobnostně, tak hokejově. Největší změna v dnešním hokeji a tom v devadesátých letech je změna v rychlosti. Je to parta atletů, i ty techničtější hráči musí mít něco navíc,“ říká ředitel extraligy Josef Řezníček. 

Někdejší elitní obránce přijal pozvání do airstreamu Radiožurnálu Sport. Dodal, že rychlá hra je současným trendem a že je velmi obtížné se takovým hráčům přizpůsobit.

„Český tým podává přesvědčivé výkony. Utkání mi ukázala neskutečnou pohodu a odhodlání. V posledních letech jsme se těšili na mistrovství světa a pak to drhlo, teď je to přesně obráceně,“ myslí si Řezníček.

Úspěch národního týmu podle něj tkví v trenérovi a celém hokejovém štábu. „Daří se nám střelecky a to je dané psychikou,“ myslí si.

Skvělá česká obrana

Předčasně odhadovat jakékoli výsledky nadcházejících zápasů však považuje za ošemetné. Pondělní zápas s Ruskem bude podle něj prověrka, kterou tým potřebuje, aby se posunul dále. Jakožto bývalý obránce také pochválil současnou obranu týmu.

„Hraje agresivně a tvrdě, vypadá to, že obránci jsou schopni zchytat i rozdat rány. Je pozitivní zjištění, že umíme udělat hráz před brankařem a dát soupeři najevo, že nemá šanci. Kluci to umí vyčistit a brankář se pak cítí komfortně.“

Obránce Radko Gudas se podle ředitele extraligy hodně zklidnil a je podporou celému týmu. „Mužstvo cítí, že kdykoli je problém, tak je tu Radko, který udělá pořádek. Musíte mít v mužstvu hráče, který se za tým postaví,“ popisuje ze své letité hokejové praxe.

Tuzemský extraligový hokej chystá některé změny, kdy bude například divák díky nové technice přesně vědět, co konkrétně se na ledě zkoumá. Některé změny jsou však velmi nákladné – například flexibilní hokejové mantinely jsou investicí v řádech milionů, což je problém zvláště pro malá města, ve kterých extraligové týmy také působí.

Vojtěch Bidrman, anh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme