Kanada, tým posledních sekund. ‚Nesmíme nic vypustit,‘ varují Češi před semifinále

Kdyby se puk odrazil na půl sekundy jinam, kanadští hokejisté už by byli na dovolené a na mistrovství světa by je nečekalo semifinále proti českému týmu. Ten si musí na soupeře dávat pozor do posledních sekund utkání.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanaďané slaví gól proti Slovensku.

Proti Slovensku rozhodli Kanaďané necelé dvě vteřiny před koncem | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Hrají celých 60 minut a nevzdávají se do poslední vteřiny. Nemůžeme v posledních minutách vypustit žádný souboj, žádné dobruslení. To pro nás bude největší souboj,“ varuje před kanadskou sílou v závěru zápasů na Radiožurnálu Radko Gudas.

Petr Nedvěd: Máme vynikající mix hráčů. Prezentujeme se velice atraktivním hokejem

Číst článek

Kromě předchozího čtvrtfinále se Švýcary rozhodli Kanaďané ve skupině proti Slovensku o tříbodovém zisku. I díky tomu vyhráli skupinu v Košicích.

„Amerika a Kanada, to jsou hráči, kteří se nevzdávají. Jde to vidět i při sezoně, že do poslední vteřiny není nic rozhodnuté. Tady to potvrdili. Dali gól v poslední vteřině a nakonec to vyhráli,“ říká útočník New York Rangers Filip Chytil o mentalitě nejen Kanaďanů ale i Američanů.

Tým USA po vypadnutí s Rusy působil, jako by skončil třeba 37. zápas základní části sezony NHL. Konec, tečka, odchod. A klidně znovu odvolají gólmana, i když dostanou gól do prázdné branky. I s takovým vědomím musí český tým nastoupit do semifinále.

„Hlavně se z toho nesesypat. I když se povede, nebo bude prohrávat o gól. Nesmíme se dívat na čas, jestli je do konce minuta, nebo deset vteřin,“ říká český gólman Patrik Bartošák. Nebo třeba ani ne sekunda do konce, o čemž se přesvědčili Švýcaři.

Češi jsou v semifinále světového šampionátu poprvé od Prahy 2015, kde vyhrála hvězdami nabitá Kanada. Ví to i český realizační tým, ale Kanaďané jsou i bez Crosbyho a Tavarese adeptem na medaili.

Na mistrovství na Slovensku je táhnou Anthony Mantha z Detroitu a Mark Stone z Vegas Golden Knights, oba dali už po sedmi gólech.

Semifinále Česko - Kanada začne v Bratislavě o hodinu dříve než dosavadní program večerních zápasů - už v 19 hodin a 15 minut. Radiožurnál i digitální Radiožurnál Sport nabídnou zápas v přímém přenosu, server iROZHLAS.cz chystá textový online.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme