Gulaš se dočká startu na velké akci, proti Itálii bude chytat Francouz

Zkušený útočník Milan Gulaš z Plzně se může ve třiatřiceti letech těšit na premiéru na velké akci. Na mistrovství světa v Bratislavě ho trenéři zapíší na soupisku a bude v sestavě ve večerním utkání proti Itálii.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Gulaš se dočká reprezentační premiéry na velké akci

Milan Gulaš se dočká reprezentační premiéry na velké akci | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

V brance nastoupí poprvé na turnaji Pavel Francouz, do sestavy se vrátí mladý útočník Filip Chytil. Gulaš se stane vedle tria brankářů posledním možným, dvaadvacátým hráčem do pole na české soupisce pro šampionát.

OBRAZEM: Dominance Česka ve druhé třetině a další výhra na mistrovství

Číst článek

„Milana napíšeme na soupisku a tím to také uzavřeme. Dnes proti Itálii by měl nastoupit. Chceme využít osm obránců a dvanáct útočníků,“ řekl novinářům v pátek po poledním dobrovolném týmovém rozbruslení asistent trenéra Robert Reichel.

Na pátém šampionátu ze šesti absolvovaných si zachytá zanedlouho devětadvacetiletý Francouz. Z dosud odehraných čtyř utkání v Bratislavě hájil branku ve třech případech Patrik Bartošák. Na úvod proti Švédsku (5:2), pak s Ruskem (0:3) a ve čtvrtek proti Lotyšsku (6:3). Zbývající duel proti Norsku (7:2) strávil v brankovišti Šimon Hrubec.

Rozbruslení absolvovala vedle všech tří gólmanů ještě další jedenáctka hráčů, tedy více než polovina mužstva. Kapitán Jakub Voráček sledoval dění na ledě v civilu ze střídačky. „Někteří hráči šli na led, ostatní ne. Nechceme nic podcenit, věřím, že nastoupíme od začátku připravení,“ řekl Reichel.

Pravděpodobná sestava ČR na zápas s Itálií (20.15): Francouz - Hronek, D. Musil, Rutta, Moravčík, Gudas, Kolář, Zámorský, D. Sklenička - J. Voráček, Simon, Frolík - J. Vrána, Faksa, Palát - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Řepík, Chytil, Jaškin.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme