‚Deutschland, Deutschland über alles!‘ Slovenská firma otiskla na etikety slova nacistické hymny

Slovenský výrobce minerální vody Budiš otiskl na etikety lahví slova staré německé hymny „Deutschland, Deutschland über alles!“ (Německo nade všechno), které se přestala používat po druhé světové válce kvůli tomu, že byla spjaty s obdobím nacismu. Společnost i její reklamní agentura se za použití zmíněného slovního spojení omluvily. Firma zároveň oznámila, že kontroverzní etikety stáhla ze skladu.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Značka Budiš, která je v zemi pod Tatrami nejprodávanější slovenskou minerální vodou a která je partnerem nadcházejících mistrovství světa v ledním hokeji, přišla před šampionátem se zvláštní edicí.

Nejbláznivější třetina, statistiky, fotky. Připomeňte si český tým na hokejovém šampionátu

Číst článek

Na etiketách otiskla karikatury hráčů jednotlivých reprezentací a fanouškovské pokřiky v řeči dané země. Německou postavičku doplnila právě textem „Deutschland, Deutschland über alles!“.

„Naším zájmem bylo představit jednotlivé země, ale v tomto případě jsme si neuvědomili historické souvislosti. Jsme si plně vědomi toho, že neznalost nás neomlouvá, a proto za vzniklou situaci přebíráme plnou odpovědnost,“ napsal v prohlášení výrobce minerálky Budiš.

Ve stanovisku se omluvila i agentura Wiktor Leo Burnett, která kampaň pro Budiš připravovala.

Hokejový šampionát se letos uskuteční na Slovensku, utkání budou hostit Bratislava a Košice.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme