OBRAZEM: Finští outsideři ve finále porazili Kanadu a slaví třetí titul mistrů světa

Hokejisté Finska porazili ve finále mistrovství světa v Bratislavě Kanadu 3:1 a potřetí v historii slaví titul. Dvěma góly se na tom podílel kapitán Marko Anttila, třetí přidal Harri Pesonen. Výborný výkon podal brankář Kevin Lankinen, který si připsal 43 úspěšných zákroků.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finové, jejichž tým tvořili více než z poloviny hráči z domácí nejvyšší soutěže, navázali na triumf z předchozího světového šampionátu na Slovensku před osmi lety a vůbec poprvé dokázali ve finálových bojích na vrcholné akci Kanadu porazit. Předešlé tři vzájemné souboje o titul prohráli.

„Byla to skvělá cesta - sedm týdnů, během nichž s námi vydrželo od samého začátku 11 kluků. Jsme hrozně silný tým mentálně, ale i fyzicky. Deset zápasů v 17 dnech. Za poslední dva zápasy jsme dovolili soupeřům vstřelit jediný gól. Rusko nám nedalo žádný. Myslím, že i to ukazuje charakter tohoto týmu, jeho oddanost a odhodlání,“ ocenil tým šestapadesátiletý trenér Jukka Jalonen.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme