Neskutečné štěstí, přítelkyně byla úžasná, září Bartošák po rychlé cestě k porodu

Vychytané vítězství nad Švédy, krátký spánek a nedlouho po půlnoci zpráva o tom, že bude za pár hodin otcem. Brankář hokejové reprezentace Patrik Bartošák jel z Bratislavy rychle na otočku od Ostravy, ale ve večerním zápase už byl znovu s týmem.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový brankář Patrik Bartošák

Patrik Bartošák byl pár hodin po narození syna připravený k zápasu (archivní foto) | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

„Najednou o půl druhé v noci telefonát, že praskla voda. Cesta do Ostravy, tam se člověk přerušovaně vyspí hodinu a půl. Bylo to náročné, ale za nic na světě bych to neměnil. Je to neskutečné štěstí. To zná asi každý rodič,“ řekl novinářům po zápase s Norskem unavený Patrik Bartošák.

‚Vítej, Damiánku.‘ Gólman Bartošák po vychytané výhře spěchal do porodnice

Číst článek

Reprezentační gólman za sebou měl cestu na otočku do Ostravy, kde se mu v neděli v půl desáté ráno narodil první syn.

„Přítelkyně dostala obrovskou pochvalu. Dalo jí to zabrat, ale byla naprosto úžasná. Jsem jí obrovsky vděčný,“ hledal slova čerstvý otec.

V noci po zápase do Ostravy a v neděli odpoledne zpátky ho vezl kustod Filip Ondráček, který během porodu stihl pár hodin spánku u Bartošáka v bytě. Ve večerním zápase proti Norsku už byl gólman zase s týmem. Ve hře byla i možnost, že nastoupí, ale výhru nad Nory nakonec odchytal Šimon Hrubec.

„Sledoval jsem hru, ale pro mě je to ohromný nával emocí a štěstí. Jsem na MS, to si člověk strašně užívá, ale myšlenky na malého proběhly,“ přiznal Bartošák. „Klobouk dolů před tím, jak jsme odehráli dva zápasy. Zatím si to sedlo a pokud budeme takhle pokračovat dál, máme reálnou šanci na úspěch.“

Další zápas čeká svěřence Miloše Říhy v pondělí proti Rusům. V neděli má český tým volno, připojí se k němu třetí brankář – z Colorada dorazí Pavel Francouz.

„Nemění to vůbec nic. Každý tým tady má tři gólmany a necháme na trenérech, jak to zamíchá brankovištěm. To není naše starost. Naše starost je přijít na trénink a zápas stoprocentně připraveni. Nečekali jsme, že tu budeme celý turnaj ve dvou,“ vysvětlil.

Pondělní zápas s Ruskem odvysílá Český rozhlas na Radiožurnálu i speciální digitální stanici Radiožurnál Sport. Server iROZHLAS.cz chystá online přenos. Zápas začíná v ve čtvrt na pět odpoledne.

3460 gramů, 51 centimetrů. Syn Patrika Bartošáka Damián přišel na svět v 9:32, tatínek to do Ostravy stihl a teď ho čeká návrat do Bratislavy.
GRATULUJEME!👪

11:32 – 11. 05. 2019

2 73

fk, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme