Chodí po Bratislavě, jako by už šampionát vyhráli. Zatím stoprocentní Rusy čeká čtvrtfinále s USA

Na turnaji jsou jako jediní suverénní. Hokejisté Ruska zatím dominovali na světovém šampionátu v základní skupině, ve čtvrtfinále je čekají Spojené státy a třeba podle trenéra Miloše Říhy by mohli narazit.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští hokejisté proplouvají letošním šampionátem bez ztráty bodu

Ruští hokejisté proplouvají letošním šampionátem bez ztráty bodu | Zdroj: Reuters

„S každým se dá hrát, i Rusové jsou jenom lidi. Myslím si, že zápas blbec je ještě čeká. Sice už tu chodí, jakoby už to celé vyhráli, anebo se cítí, že už nemají soupeře. Já bych tomu ale moc nevěřil,“ říká Radiožurnálu Sport Miloš Říha, trenér české reprezentace.

Dětští kamarádi, bývalí a možná i budoucí spoluhráči. Čtvrtfinále nabídne i souboj Kubalík vs. Kahun

Číst článek

Národní tým se chystá na večerní čtvrteční čtvrtfinále proti Německu. Odpoledne nastoupí Rusové proti Američanům, kteří v závěru základní skupiny spadli na čtvrtou pozici v Košicích, a tak přijeli do Bratislavy na čtvrtfinále proti Rusku.

A právě o vítězích bratislavské skupiny mluví bývalý kouč národního týmu Vladimír Vůjtek: „Není tam rozdíl mezi první a čtvrtou lajnou. Jsou tam hvězdy, které už ve světě hokeje něco dokázali – Kovalčuk a Ovečkin. Dnes už třeba nejsou tak výbušní, nejsou tak silní na puku, na druhé straně ale zase pracují pro kolektiv a jsou v něm velmi uznávaní. Tím jsou platní pro mužstvo a drží partu. Před mistrovstvím jsem myslel, že budou trochu slabší v obraně, ale mají tam spoustu mladých obránců, kteří už také hrají za mořem, jsou důrazní a dobře bruslí.“

Bývalý kouč národního týmu měl v průběhu turnaje i jiného favorita, třeba obhájce zlatých medailí.

„Favorizoval jsem Švédy, ale teď už se mi jejich hra tolik nelíbí. Jsou ale schopní se v průběhu šampionátu dostávat do formy, mají tam dvacet hráčů z NHL. Poslední zápas jsem viděl hrát Kanadu a strašně se mi líbila. První zápasy také nehráli valně, ale dávají se do kupy a v průběhu zápasu se vždy zvedají. Teď jsou favority Kanada a Rusko,“ myslí si Vůjtek.

Kanada a Rusko se mohou v turnaji potkat až ve finále. Zaručuje nový systém nasazování týmů do semifinále, který také dává jistotu českému týmu, že v případě postupu přes Německo nebude hrát o postup do finále s Rusy, kteří podle kouče Říhy chodí po stadionu jako předběžný vítěz šampionátu.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme