Rusové porazili Švýcary 3:0 a jsou nadále stoprocentní. Finové snadno přehráli Francii

Hokejisté Ruska vyhráli na mistrovství světa v Bratislavě nad Švýcarskem 3:0 a vedou skupinu B bez ztráty bodu o tři body před českou reprezentací. Dva góly vítězů dal Nikita Kučerov, vítěznou branku vstřelil Arťom Anisimov. Gólman Alexandr Georgijev udržel podruhé na šampionátu čisté konto a Rusové neinkasovali celkově počtvrté z šesti utkání. Ve druhém večerním zápase porazili Finové v Košicích Francii 3:0 a s 16 body vedou tabulku skupiny A.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava/Košice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikita Kučerov (vlevo) slaví se spoluhráči vstřelený gól

Nikita Kučerov (vlevo) slaví se spoluhráči vstřelený gól | Zdroj: Reuters

Hned po 22 vteřinách hrála sborná přesilovku, když se faulem vysokou holí provinil Fora. Početní výhodu sice Rusové nevyužili, ale pak našlápl k velkému sólu Orlov a brankářem Genonim vyražený puk uklidil do branky pohodlně Anisimov. Chvilku nato přišel závar po Ovečkinově zakončení, stav se ale nezměnil.

Rusové hráli s velkou chutí. Další šanci měl Anisimov, jenže nedal. Na druhé straně zahrozil Josi, strážce ruské branky Georgijev byl však pozorný. Švýcaři pak hráli do první přestávky dvakrát v početní výhodě, jenže bez gólového efektu.

V 23. minutě najížděl Scherwey zprava sám na Georgijeva, ten ale jeho záměr o zakončení mezi betony snadno přečetl. V krátkém sledu měla dvě obrovské šance i sborná, hvězdní útočníci Ovečkin s Kučerovem v nich však selhali. V 26. minutě však hráli Rusové přesilovku a prohřešek Švýcarů potrestal právě Kučerov.

V úvodu závěrečné části mohl pojistit náskok Zadorov, potom prověřil Genoniho Orlov a v 51. minutě v přesilové hře nebezpečně vypálil další bek Sergačov. Snížil mohl Fora. V 56. minutě po bekhendové přihrávce Anisimova dovršil výsledek Kučerov. V závěru ještě trefil v přesilovce Josi tyč a Georgijev tak nulu uhájil.

Francie - Finsko 0:3

Favorizovaní Seveřané měli v první třetině výraznou převahu, z 20 střel však dokázali brankáře Hardyho překonat jen jednou. Skóre otevřel v 10. minutě Kiviranta, který pět sekund po skončení přesilové hry usměrnil za francouzského gólmana Lindbohmovu přihrávku.

Pesonen a Jokiharju poté trefili tyč, druhý gól Finové přidali až ve druhé části, kdy se prosadil Mikkola. V oslabení mohl snížit Di Dio Balsamo, Lankinen si ale s jeho zakončením poradil.

Finové nakonec bez větších problémů dovedli utkání do vítězného konce. Francouzi sice lehce zvýšili produkci střel, velké šance si však nedokázali vytvořit ani v početní výhodě. O závěrečnou branku duelu se nakonec postaral Sallinen, jenž překonal Hardyho vydařenou bekhendovou střelou z prostoru mezi kruhy.

Francie je se ziskem jednoho bodu sedmá a v pondělí ji čeká souboj s Velkou Británií o udržení mezi elitou. Finové podruhé za sebou neinkasovali, čisté konto si tentokrát připsal Kevin Lankinen.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:

Švýcarsko - Rusko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Anisimov (Orlov, Gusev), 27. Kučerov (Gusev), 56. Kučerov (Anisimov, Zajcev). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Tufts (USA) - Malmquist (Švéd.), Oliver (USA). Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 9056.

Francie - Finsko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Kiviranta (P. Lindbohm, Tyrväinen), 22. Mikkola (Pesonen, Kaski), 53. Sallinen (Savinainen, Kuusela). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Schukies (Něm.) - Dalton (Brit.), Šišlo (Rus.). Vyloučení: 7:4. Bez využití. Diváci: 4682.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme