Slováci budou na domácím šampionátu hrát v Košicích, fanoušci se skládají na hotel pro nespokojeného Golonku

Některým legendám slovenského hokeje se nelíbí, že slovenští hokejisté neodehrají své zápasy na domácím mistrovství světa v příštím roce v Bratislavě, ale v Košicích. Slováci tak vyšli vstříc hlavně českým a rakouským fanouškům, jejichž týmy se naopak ve slovenském hlavním městě představí a oba tábory to tak budou mít do Bratislavy blízko.

Košice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion v Košicích, kde bude hrát slovenská reprezentace na domácím mistrovství světa v roce 2019.

Stadion v Košicích, kde bude hrát slovenská reprezentace na domácím mistrovství světa v roce 2019. | Foto: Steel Aréna Košice

Přesun slovenské reprezentace do košické skupiny kritizoval třeba Jozef Golonka. Jedna z největších legend slovenského hokeje se obává, aby do Košic, kam je to z Bratislavy a jejího okolí 400 kilometrů, dorazilo dost fanoušků.

„Nedovedu si představit, že by česká reprezentace hrála mistrovství světa v Plzni nebo v Liberci a ne v Praze. To není nic lokálpatriotického, ale myslím si, že do Košic je to už trochu daleko. A dálnice nejsou hotové, tak nevím, kdo by čtyři až pět hodin jel do Košic na hokej. Bojím se o to, abychom neztratili fanoušky,“ řekl Golonka Rozhlasu a televizi Slovenska.

Nejbláznivější třetina, statistiky, fotky. Připomeňte si český tým na hokejovém šampionátu

Číst článek

Zúčastní se?

„Nevím, kdo by mi zaplatil cestu, takže asi těžko. Sice mám zdarma vlak, ale myslím, že tolik prostředků nemá nikdo z naší generace, aby si mohl v Košicích zaplatit hotel a všechno ostatní, co k tomu náleží,“ postěžoval si Golonka.

Na Golonkovu kritiku zareagovali východoslovenští fanoušci. Na facebooku založili skupinu s názvem „Hľadá sa ubytko v Košiciach pre Jožka Golonku ", ve které se legendárnímu útočníkovi skládají na ubytování v Košicích během zápasů Slovenska na mistrovství světa. 

Fanoušci a zakladatelé ve skupině píšou, že je Golonkovo vyjádření zklamalo. A to v tom smyslu, že se Slovensko stále dělí na Bratislavu a zbytek země. Rozhodli se ale, že tuhle příležitost využijí.

Protože Jozef Golonka mohl podle účastníků sbírky svoje vyjádření pronést z recese, tak se oni rovněž z recese rozhodli, že mu v těžké situaci pomůžou a ukážou, že na východě Slovenska jsou lidé pohostinní, že tam mají kvalitní hospody, chlebíčky s pravým máslem a velmi krásná děvčata.

Fanoušci slibují, že ubytovaní a odvoz skutečně seženou. A možná prý zbyde i na ty chlebíčky, vínko a jiné košické speciality. Legenda slovenského hokeje se k této velkorysé nabídce zatím nevyjádřila.

rok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme