Ani výhry už nemusí stačit. Slováci musí doufat ve ztráty hokejistů USA

Sice porazili Francii, ale v boji o postup do čtvrtfinále rozhodně nemají vyhráno. Slovenští hokejisté se na mistrovství světa dál perou s nepříznivou situací, ale jejich fanoušci zatím nepropadají panice.

Tento článek je více než rok starý.

Košice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slováci si ztrátami v závěrech zápasů zkomplikovali postup ze skupiny

Slováci si ztrátami v závěrech zápasů zkomplikovali postup ze skupiny | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Věříme. Němci porazí Američany a jdeme dál. U nás na východě se říká, že naděje umírá poslední. A pak se potkáme s bratry Čechy,“ překřikuje se skupina fanoušků u stadionu v Košicích a má jasno, co se musí stát, aby pro domácí reprezentaci neskončil turnaj už za tři dny.

OBRAZEM: Povinná výhra, hokejisté nadělili Itálii osm gólů

Číst článek

Jenže aby se domácí výběr dostal do čtvrtfinále, musí nejen porazit papírově slabší soupeře z Velké Británie a Dánska. Spojené Státy, které Slováci na úvod skupiny A porazili, by musely ze závěrečných dvou zápasů s Německem a Kanadou získat maximálně bod.

„Nebylo lehké se s tím vyrovnat, ale teď nás čeká další zápas, který budeme muset vyhrát,“ uvědomoval si Richard Pánik po zápase s Francií.

Ten sice Slovensko zvládlo, ale předtím prožilo dva kolapsy. V posledních sekundách domácí ztratili body s Kanadou i Německem, a tak se po kraji východních sousedů začalo vtipkovat, jestli by se nemělo hrát na 59 minut.

„Všímal jsem si, že se to píše, ale doba zápasu je daná, takže nemůžeme poslední dvě minuty vypustit. Stále nás to zápasy, body a možná šampionát,“ řekl Radiožurnálu Sport Pánik k promrhaným koncovkám a inkasovaným trefám v posledních sekundách.

Do konce skupiny by se něco takového nemělo opakovat v souboji s outsiderem z Velké Británie, i když Slováci v pátek v jednu chvíli balancovali nad propastí i v zápase s Francií, když málem přišli o třígólové vedení.

„Začali jsme vymýšlet hovadiny a takhle to dopadlo. Musíme vyhrát další dva zápasy a dál to není v našich rukou. Ale myslím, že si zasloužíme ve čtvrtfinále být,“ dodává útočník Marián Studenič. Utkání slovenské reprezentace s Brity začne v sobotu 15 minut po 20 hodině.

It's @Leijonat with the narrowest of leads in Group A after Day 8, but look for some movement soon with @Hockey Canada and @Deutscher Eishockey-Bund meeting up on Saturday at #IIHFWorlds

Full standings > iihf.com/en/events/2019…

03:27 – 18. 05. 2019

15 30

David Nyč, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme