73 tisícin sekundy od semifinále. Švýcaři přišli o postup na poslední chvíli

Není to na holywoodský příběh. A pokud ano, tak pro soupeře. Švýcaři odehráli proti Kanadě povedené čtvrtfinále, po dvou přesilovkových gólech ještě těsně před koncem vedli - ale nakonec v prodloužení prohráli. A tohle „těsně před koncem“ snad ani těsnější být nemohlo.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Švýcarska byli nakonec podle oficiální časomíry 73 tisícin sekundy od postupu. Přesně tolik chybělo do konce čtvrtfinále, když puk z hokejky obránce Damona Seversona gólman Leonardo Genoni jen ztlumil. Ale ne dost.

Znovu po devíti letech. Česko uspořádá hokejové mistrovství světa v roce 2024

Číst článek

„Skákali jsme do té střely, blokovali ji. Dělali jsme, co jsme mohli. Prostě smůla,“ krčil na konci zápasu rameny útočník Švýcarska Nico Hischier.

Obětavý Simon Moser dokázal blokovat jen první Seversonovu střelu, ta druhá přes veškerou snahu kompletní bránící pětice i gólmana prošla.

„Samozřejmě, že z toho nemáme radost. Předváděli jsme velmi dobrý hokej, ale dál jde Kanada. Dostat gól v poslední vteřině, to se občas stává. Proti nám tentokrát nebyl jen soupeř, ale i centimetry,“ litoval na Radiožurnálu Nino Niederreiter.

Kdyby totiž byla branková čára o malinký kousek dál, puk by to za brankovou čáru nestihl a Niederreiter by nemusel vstřebávat druhé vyřazení v několika dnech. Na šampionát totiž dorazil po vypadnutí Caroliny z NHL.

Švýcaři se za svůj výkon na turnaji a hlavně ve čtvrtfinále nemusí stydět. Ve skupině hráli vyrovnaný zápas se Švédy i Čechy, ve vyřazovacích bojích trápili Kanadu, ale to je jen slabá útěcha.

„V téhle chvíli na tom nedokážu vidět nic pozitivního. Asi se to časem změní, ale teď cítím hlavně zklamání. Ale taky je fakt, že jsme potvrdili, že na světovou špičku opravdu stačíme,“ hledal pozitiva Nino Niederreiter.

Po senzačním loňském stříbru byla reprezentace helvétského kříže jen malinký kousek od semifinále a znovu ukázala, že se současnou generací budí respekt.

Vyrovnávací gól Kanady padl podle oficiálního monitoru rozhodčích ještě později, než ukazovala televizní grafika.

19:45 – 23. 05. 2019

30 387

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme