Čtvrtina tipujících věří Kanadě, pětina Česku. Výsledky hokejového mistrovství už odhadlo 700 lidí

Už pět dní mají čtenáři serveru iROZHLAS.cz možnost tipnout výsledky hokejového mistrovství světa v Bratislavě a v Košicích, které začne tento pátek. Průběh šampionátu od čtvrtfinále po vítěze dosud odhadlo téměř 700 lidí. Čtvrtina z nich věří, že mistrovství světa vyhrají reprezentanti Kanady, druhým favoritem je Rusko, kterému věří 23,5 procenta tipujících.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipovačka výsledků nadcházejícího hokejového světového šampionátu v podobě, v jaké ji čtenáři serveru iROZHLAS.cz prozatím nejčastěji vyplnili

Tipovačka výsledků nadcházejícího hokejového světového šampionátu v podobě, v jaké ji čtenáři serveru iROZHLAS.cz prozatím nejčastěji vyplnili | Zdroj: iROZHLAS.cz

Ve vítězství českého týmu věří 19 procent z tipujících, stejně jako v případě vítěze loňského šampionátu Švédska. Naopak nejméně hlasů a poslední místo mezi týmy v top 5 zatím drží Spojné státy. V jejich úspěch věří jen pět procent hlasujících.

Velmi těsné je zatím pořadí týmů, které podle čtenářů obsadí druhé místo. Nejvíce tipů, konkrétně 25,5 procenta, patří Kanadě. Následuje Rusko s 23 procenty a Švédsko se ziskem téměř 21 procent hlasů. Zajímavostí je, že v top 5 týmů odhadovaných na zisk stříbrných medailí nejsou jejich držitelé z loňského roku Švýcaři.

Šťastnějším týmem po skončení duelu o bronz bude podle nejčastějších tipů Švédsko, které následuje česká hokejová reprezentace s 19 procenty hlasů. Dalším adeptem na třetí místo jsou podle 15 procent hlasujících Kanaďané, kteří předstihli jen o šest desetin procenta Rusko. Stejně jako v případě druhého místa se ani v tipech na bronz neobjevují Američané, kteří ho získali na loňském šampionátu v Dánsku.

Šampionát plný hvězd. Na mistrovství světa míří desítky hráčů z NHL

Číst článek

Co se týče české reprezentace, tak nejvíce čtenářů (37,6 procenta) tipuje, že vypadne již ve čtvrtfinále, tudíž že se umístí na konečném pátém až osmém místě. Přesně tak skončili čeští hokejisté na loňském šampionátu v Dánsku, když ve čtvrtfinále podlehli 2:3 výběru USA.

Prohru Čechů v zápase o bronz odhaduje 14,3 procenta tipujících, naopak ve vítězství v tomto duelu věří 19,3 procenta čtenářů. Podle necelých deseti procent získá český výběr stříbrné medaile.

A 19,1 procenta tipujících si myslí, že Češi získají pohár pro mistra světa, což se našemu národnímu týmu povedlo naposledy v roce 2010 na šampionátu u našeho západního souseda Německa.

Tipovačka výsledků světového šampionátu ve Slovensku tímto ale nekončí. Pavouka na stránkách serveru iROZHLAS.cz můžete vyplnit do začátku čtvrtfinále. Svůj tip si následně můžete stáhnout a zveřejnit na svých sociálních sítích.

Anna Doškářová, Michal Zlatkovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme