Šance je. Pevně věříme, že výkon bude lepší a kluci budou chtít vyhrát, říkají bývalí hokejisté

Čeští hokejisté v neděli nastoupí v boji o bronz proti Rusům. Hosty Radiožurnálu byli bývalí hokejisté Vladimír Martinec a Pavel Richter a mluvili třeba o tom, v čem jsou naši hokejisté dobří a kde by naopak měli zabrat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Martinec si schovává bundu z Nagana i po dvaceti letech

Vladimír Martinec si schovává bundu z Nagana i po dvaceti letech | Foto: Honza Ptáček

Čeští hokejisté vystřelili na kanadskou bránu jedenačtyřicetkrát a dali jen jeden gól. „To se stává,“ říká Martinec. „Pamatuju si na rok 1972, kdy jsme Američany přestříleli 51:15, ale prohráli jsme,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejové legendy Vladimír Martinec a Pavel Richter komentují hokejové mistrovství a vzpomínají na vlastní hokejovou kariéru

Pro hráče je frustrující, když střílí, ale gól nepadne. „Myslím si, že kluci dneska nejsou tolik psychicky odolní, sami se dostávají pod tlak,“ řekl v neděli Martinec.

A Pavel Richter ho doplňuje: „Tlak na hráče přichází ze všech stran, vytváří ho i novináři a myslím, že úplně zbytečně.“

Jak hodnotí zápas Finska proti Rusku? „Nejlepší utkání šampionátu, každou vteřinu se bylo na co dívat. Finové hráli neskutečně, Rusy k ničemu nepustili. Neměli za celý zápas žádnou šanci,“ pochvaluje si Pavel Richter.

„Finové hráli ve velkém pohybu a velice zodpovědně. Přemýšleli a věděli, co mají dělat – a skutečně to udělali. Když viděli, že šance není velká, počkali, až bude větší,“ doplňuje Vladimír Martinec. 

V neděli čeká české hokejisty zápas proti Rusku. Kdo se lépe vyrovná s porážkou? „Myslím si, že větší tlak pociťuje ruský tým. Věřili, že získají titul, a už to muselo být zklamání. Naši by se měli s případnou prohrou vyrovnat lépe. Chtějí být třetí, mít po letech medaili – a chtějí porazit Rusko. Ta motivace tu je,“ říká Martinec.

„Máme to v genech. Rusko je hokejová velmoc a také je to náš nepřítel. Medaili jim jen tak nedáme, ale musíme bruslit lépe než včera,“ doplňuje ho Richter.

Jan Pokorný, Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme