Je to obrovská facka, na Švédy jsme si věřili, říká Blümel. Hokejisté se ale chtějí z prohry ponaučit

Po dvou výhrách v přípravě čeští hokejisté na mistrovství světa se Švédskem prohráli. Porážka 3:5 byla podle hráčů zasloužená a přišla v ideální čas.

Tampere Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Blümel v souboji se Rasmusem Dahlinem

Matěj Blümel v souboji se Rasmusem Dahlinem | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Na Švédy jsme si věřili, protože jsme je dvakrát porazili v přípravě, ale dostali jsme obrovskou facku. Jediné pozitivum je, že to bylo na začátku turnaje a máme spoustu času, se z toho ponaučit a hrát líp,“ říká Radiožurnálu se třemi góly dosud nejlepší střelec českého týmu na šampionátu Matěj Blümel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si hlasy českých hokejistů po prohře se Švédskem

A hned dává i návod na to, v čem se český tým musí pro další průběh mistrovství zlepšit: „Musíme se víc tlačit do brány, být silnější na puku a vytvořit si víc šancí. Za dvě třetiny jsme měli strašně málo střel a to prostě nejde.“

Jenže právě udržet se na puku je pro výběr trenéra Jalonena složitější než v přípravě. Herní systém, který finský kouč na hru národního týmu aplikuje, je založený hlavně na krátkých přihrávkách a to zatím na ledě haly v Tampere moc nejde. Stále totiž puk po nerovné ploše poskakuje, hůř se kontroluje, a z toho pramení i chyby.

Švédové přestříleli Česko 5:3, rozhodly smrtící severské přesilovky. Červenka třikrát asistoval

Číst článek

„Musíme si z toho vzít ponaučení. Bylo tam pár skákavých puků a pár chyb. Není to o tom, že se klukům nechce. Máme dobrou partu a každý se snaží udělat maximum. Někdy ale puk skočí, což se bude stávat pořád, takže se z toho musíme ponaučit,“ upozorňuje David Krejčí, že se čeští hokejisté musí více soustředit na podmínky, které sebou nekvalitní led přináší.

Pro další průběh turnaje bude ale ještě jedna věc zásadní a to, jak rychle se dokážou čeští hokejisté s porážkou od Švédska vyrovnat v hlavách.

Dobrý návod nabízí obránce Jan Ščotka: „Člověk nemůže vyhrávat celou dobu. Ale nemáme se za co stydět, abych nás nehodnotil špatně. V hokeji to někdy nevyjde a my to musíme rychle hodit za hlavu.“

Času má národní tým relativně dost. Další zápas ho čeká v úterý, kdy nastoupí v 15.20 proti Rakousku.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme