Česko by mohlo v roce 2024 hostit mistrovství světa v hokeji, naznačil Fasel

Hokejové mistrovství světa by se v roce 2024 mohlo konat v Česku. Uvedl to prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel, podle něhož světový šampionát o rok dříve pravděpodobně připadne Rusku a v roce 2025 Švédsku.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 arena během základní skupiny MS v hokeji 2015 Česko vs. Francie

O2 arena během základní skupiny MS v hokeji 2015 Česko vs. Francie | Foto: Český rozhlas

„Předpokládá se, že se mistrovství světa v roce 2023 bude konat v Rusku, v roce 2024 v České republice a v roce 2025 ve Švédsku. Zatím jsou to pouze kandidáti a o všem se bude diskutovat v květnu v Bratislavě, ale osobně si myslím, že to dopadne takto,“ řekl Fasel ruské agentuře TASS.

Slováci budou na domácím šampionátu hrát v Košicích, fanoušci se skládají na hotel pro nespokojeného Golonku

Číst článek

Česká republika a Švédsko byly dosud jedinými uchazeči na pořádání světového šampionátu v roce 2023. Ruská hokejová federace oficiálně podá kandidaturu do 1. září.

Rozhodnuto je o šampionátech do roku 2022. Příští rok hostí mistrovství světa Bratislava a Košice, v roce 2020 se bude hrát ve švýcarských městech Curychu a Lausanne, o rok později v běloruském Minsku a lotyšské Rize a v roce 2022 ve Finsku v Helsinkách a Tampere.

V České republice se konalo mistrovství světa naposledy v roce 2015. Turnaj v Praze a Ostravě tehdy vytvořil nový rekord v návštěvnosti s 741.690 diváky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme