Znovu po devíti letech. Česko uspořádá hokejové mistrovství světa v roce 2024

Hokejový šampionát v roce 2024 se bude konat v České republice. O rok dříve se bude hrát v Rusku a v roce 2025 ve Švédsku a Dánsku. Schválil to kongres IIHF. Českého pořadatelství se znovu ujmou Praha a Ostrava.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fanoušci.

Čeští fanoušci se dočkají dalšího domácího mistrovství | Zdroj: ČTK

Do České republiky se vrátí vrcholný turnaj po devíti letech. Naposledy jej uspořádala v roce 2015 rovněž v Praze a Ostravě a šampionát tehdy vytvořil rekord v návštěvnosti s 741 690 diváky. Na českém území se světová elita představí pojedenácté v historii.

Měli jsme nohy v písku, prohlásil Voráček. Národní tým ve čtvrtfinále ukázal vůli, kapitán rozhodl

Číst článek

Na tomto scénáři rozdělení se dohodli zástupci České republiky, Ruska a Švédska více než před rokem a po zářijovém pololetním kongresu na Maltě bylo jasné, že by to měl kongres v Bratislavě už jen formálně potvrdit.

Samostatná Česká republika bude hostit světový šampionát potřetí. I v roce 2004 se hrálo shodně v Praze a Ostravě. S oběma městy kandidoval Český hokej i pro rok 2024, hovořilo se ale i o další variantě.

„Nezakrývám, že je tu určitá snaha v Brně postavit novou halu s poměrně značnou kapacitou. Ovšem s touto informací se dá v současné době těžko pracovat, protože není ani kopnuto do země. Nicméně nevylučuju situaci, že kdyby k tomu došlo, tak budeme jednat jako Český svaz ledního hokeje mezi sebou a jednak s Mezinárodní hokejovou federací, kde mistrovství uspořádáme,“ řekl generální sekretář Českého hokeje Martin Urban před kongresem.

Dosud byla schválena pořadatelství šampionátů do roku 2022. Příští rok budou hostit šampionát švýcarská města Curych a Lausanne, v roce 2021 se turnaj uskuteční v běloruském Minsku a lotyšské metropoli Rize a o rok později ve Finsku v Helsinkách a Tampere.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme